Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

200 jobb räddas på Gallerix

19 av de konkursade Gallerix-butikerna har nu sålts, uppger Handelsnytt. Troligen får de 200 anställda behålla jobben, bland annat i Göteborg.

Vem som är köparen är fortfarande inte känt. Men i torsdags sålde konkursförvaltaren 19 stycken av Gallerix 56 egenägda butiker, uppger Handelsnytt. Konkursförvaltare Per Nilssons bedömning är att de anställda kan få behålla jobben. Det rör sig totalt om 200 jobb.

- Företaget har varit krisdrabbat länge och slimmat personalen så hårt att det troligtvis inte går att bedriva verksamheten med mindre folk, säger Per Nilsson på Advokatbyrån Hamilton till Handelsnytt på nätet.

I uppgörelsen med köparen har de 19 butikerna sålts där även varumärket ingår. De ska fortsätta drivas under namnet Gallerix.

Till de övriga 37 Gallerix-butikerna letar konkursförvaltaren ännu efter köpare. Men enligt planerna kommer de, om de säljs inom en månad från konkursen, inte längre drivas som Gallerix. De butiker som inte finner en köpare ska läggas ned.

Det var den 3 september som Gallerix ansökte om konkurs.

Utöver 56 egenägda butiker, med totalt 200 anställda, har Gallerix-kedjan 16 franchisebutiker. De omfattas inte av det nu aktuella köpeavtalet och får inte fortsätta sin verksamhet under Gallerix-flagg.

Gallerix-butiker med ny ägare

19 butiker med kring 200 anställda tas över på följande platser:

Göteborg Nordstan

Frölunda Torg

Västerås

Umeå,

Nyköping

Växjö

Östersund

Uppsala city

Uppsala Gränby

Örebro city

Stockholm Konserthuset

Stockholm Sergelgången

Stockholm Västermalmsgallerian

Solna

Birsta

Farsta

Lund Nova

Täby

Lidköping

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.