20-tal får jobb när klädföretag flyttar

ANNONS
|

– Huvuddelen av vår verksamhet ligger i Borås och genom att flytta dit kommer vi närmare våra kunder, säger företagets vd Anders Davidsson.

Kwintet tillverkar och säljer arbetskläder och äger varumärken som bland annat Fristad Kansas, Acode och Hejco. Samtidigt som huvudkontoret flyttar från Malmö till Borås byter företaget också namn till Fristad Kansas, det mest kända varumärkena i koncernen.

– Vi vill symboliskt visa att vi går in i en ny era i företaget. Därför byter vi namn och flyttar huvudkontoret. Det ska symbolisera förändring, säger Anders Davidsson, som tillträdde som vd i oktober förra året.

Det 20-tal personer som kommer att anställas i Borås är främst på ekonomisidan och man håller nu på för fullt med rekryteringen. Processen beräknas vara klar i juli.

ANNONS

Företaget har runt 1900 anställda i Europa. 170 av dem arbetar i Borås där man sedan tidigare har haft bland annat kundtjänst, produktutveckling och den svenska ledningen. Tidigare i år flyttade också Kwintets lager från danska Odense till Borås och Landvetter.

I samband med flytten av huvudkontoret går också två nya personer, Michael Hauge Sørensen och Christian Dyvig, in som ägare för företaget .

– Vi har tidigare ägts av ett riskkapitalbolag, nu får vi in två skickliga affärsmän som är långsiktiga investerare. Det tycker vi är väldigt positivt, säger Anders Davidsson.

Sedan finanskrisen 2008 har Kwintet brottats med dåliga resultat, bland annat på grund av att man köpt flera företag och därmed fått stora skulder. Med de nya ägarna och nytt inflöde av kapital menar Anders Davidsson att man nu får en starkare balansräkning. Minskad försäljning har också bidragit till de dåliga resultaten.

– Är det färre företag som bygger köps det inte lika mycket arbetskläder. Siffrorna har börjat se bättre ut den senaste tiden men vi är inte nöjda ännu, säger han.

ANNONS