Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Magnus Kårestedt, vd för Göteborgs Hamn AB.

2 000 nya jobb i Göteborg

Göteborgs Hamn ska utveckla sin logistik och nu meddelas att ett helt nytt logistikområde ska byggas. Man beräknar att över 2 000 nya jobb kommer att skapas.

Göteborg håller på att genomgå en stor utveckling inom lager- och logistikområdet. Stora investeringar sker inom infrastruktur och logistik som under många år framöver kommer att skapa arbetstillfällen. Fem miljoner kvadratmeter ska utvecklas i Göteborg de kommande 20 åren.

En del är logistikområdet Port of Gothenburg Logistics Park som byggs i anslutning till hamnen. Under de kommande åren kommer 500 000 kvadratmeter att bebyggas med lager- och logistikfastigheter. Det beräknas att över 2 000 nya jobb skapas, framför allt behövs lagerpersonal men det blir även administrativa tjänster.

- Logistik är en paradgren för Göteborg och skapar många jobb i vår region. Port of Gothenburg Logistics Park befäster vår position som landets logistikhuvudstad, säger Magnus Kårestedt, vd för Göteborgs Hamn AB i ett pressmeddelande.

- Det här är en jättesatsning och ett gyllene tillfälle för alla företag som vill etablera lager precis intill Skandinaviens största hamn, fortsätter han.

I dagsläget är redan DB Schenker och däckimportören Amring etablerade i området som ska stå helt färdigt 2025.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.