Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
H&M och vd Karl-Johan Persson säger upp visstidsanställda i Borås. Bild: Jonas Ekströmer/TT
H&M och vd Karl-Johan Persson säger upp visstidsanställda i Borås. Bild: Jonas Ekströmer/TT

150 H&M-jobb försvinner i Västsverige

H&M säger upp 300 visstidsanställda och erbjuder samtidigt 150 nya anställningar vid sitt lager i Borås.

Modejätten H&M är en av Sveriges största internationella företag. I Borås har man haft lager och varit fokuserad på e-handel, i och med att man tog över postorderföretaget Rowells för flera årtionden sedan. H&M har varit en av Borås största privata arbetsgivare och har mellan 700 och 800 anställda på lagret. Men nu minskar företaget bemanningen vid lagret i Borås.

GP har skrivit om att H&M, liksom många andra modeföretag, sett en minskad lönsamhet och varit ett sänke på börsen de senaste åren. Nu aviserar bolaget att man minskar bemanningen vid lagret i Borås, något P4 Sjuhärad var först med att berätta. Hur det är kopplat till koncernen i stort framgår inte, men Petra Buchinger, presskontakt på H&M Sverige, beskriver bakgrunden så här i ett mejlsvar till GP: ”För att kunna erbjuda en servicefokuserad och konkurrenskraftig distributionsprocess har vi sett över vår nuvarande skiftstruktur med visstidskontrakt på vårt lager i Borås.”

Hon förklarar vidare att den ”nya strukturen” har ett schema som innebär ett ”optimerat arbetsflöde”. Detta kommer att påverka 300 visstidsanställda. Samtidigt kommer företaget att erbjuda 150 nya anställningar – ”främst till de personer som berörs av den nya kontraktsstrukturen”.

”Alla anställda som går på ett tillfälligt kontrakt hos H&M har löpande informerats och varit medvetna om att deras kontrakt har ett utgångsdatum” enligt Petra Buchinger.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.