Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

100 sägs upp på Ericsson i Göteborg

En del anade vad som skulle komma andra blev chockade och ledsna, enligt Unionen på Ericsson Lindholmen.

Det var den 7 november som Ericsson varslade 1 550 anställda i Sverige, varav 200 i Göteborg på Lindholmen och i Mölndal.

På tisdagen kom slutbeskedet efter förhandlingar mellan facket och företaget. Av de 200 sägs 100 upp, något fler på Lindholmen än i Mölndal, säger Martin Reteike, Unionens klubbordförande på Lindholmen.

- Reaktionerna är blandade, en del var beredda på beskedet, andra är chockade och ledsna. Det är jag också även om vi fört förhandlingarna i positiv anda.

Och det ska gå snabbt. Uppsägningen, förutom några individuella variationer, ska gälla redan vid mars månads utgång.

Att "bara" blev hälften av de ursprungliga 200 i Göteborg som Ericsson flaggat för beror på att några valt att lämna företaget i förtid och sökt sig till bland annat Volvo IT.

Men även att om det funnits egen kompetens inom Ericsson så får konsulter i första hand lämna.

- Hur många som varslas i Mölndal respektive Lindholmen kan vi inte tala om utan vi förväntas kommunicera siffran 100, säger Martin Reteike.

Det finns en allmän oro på Ericsson i Göteborg att det kommer fler nedskärningar när företaget koncentrerar sin verksamhet i Kista.

- Men det ska vara färdigt nu med varsel, nu är vintervarslet gjort, vi får se vad som kommer efter sommaren. Men vi vet att vi är duktiga nu gäller det bara att fortsätta, säger Martin Reteike.

Före varslet hade Ericsson omkring 2 000 anställda i Göteborg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.