Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Fotograf: Marie Ullnertwww.ullnert.se
Fotograf: Marie Ullnertwww.ullnert.se

Ökande resultat för Platzer

Ökande hyresintäkter och starkt resultat. Fastighetsbolaget Platzer levererar en positiv rapport.

Börsnoterade fastighetsbolagets Platzer är en betydande aktör inom kommersiella fastigheter i Göteborg. Och delårsrapporten för det tredje kvartalet visar att hyresintäkterna ökade från 247 miljoner kronor tredje kvartalet i fjol till 255 miljoner i år.

Samtidigt ökade förvaltningsvinsten – hyresintäkter minus kostnader för bland annat drift, administration, förvaltning och räntor – från 130 miljoner kronor i fjol till 136 miljoner i år. Resultatet före skatt ökade markant: från 253 miljoner ifjol till 401 miljoner.

Bästa driftöverskottet någonsin

Vd P-G Persson lyfter särskilt fram att man visade det bästa driftöverskottet någonsin, nyckeltalet som visar bruttoresultat exklusive av- och nedskrivningar och återförda nedskrivningar.

– Parallellt med att vi har fler och större projekt på gång håller vi även tempot uppe i den dagliga verksamheten, vilket visas av vårt ständigt ökande driftsöverskott. Inget enskilt kvartal tidigare har driftsöverskottet varit högre än detta kvartal.

– Det trots att vi fram till innevarande period minskat vårt bestånd under 2018 och ännu inte har någon kassaflödeseffekt i resultaträkningen från vårt avslutade projekt vid Gamlestads torg eller av affären med Vasakronan i Gårda.

Stort projekt väger tungt

Han lyfter också fram att fastighetsvärdet ökat med två miljarder sedan årsskiftet. Och ett stort projekt väger tungt framåt.

– I augusti kunde vi och NCC tillsammans starta arbetet med projektet Kineum i Gårda, i och med att Trafikverket valde att inte överklaga detaljplanen. I samband med detta kunde vi också meddela att vi gjort vår största uthyrning under 2018 när ESS Group hotell hyr 15 000 kvm av den färdiga byggnaden. I och med avtalet med ESS är redan 65 procent uthyrt. Kineum beräknas vara färdigbyggt 2022.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.