Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Ökad vinst för Willys i tredje kvartalet

Dagligvarujätten Willys – med huvudkontor i Göteborg – gick starkt under årets tredje kvartal. Högre genomsnittsköp och ökad e-handeln anses ha gynnat kedjan.

Omsättningen för tredje kvartalet landade på 7 862 miljoner kronor, mot 7 259 motsvarande period ifjol. En ökning med med drygt åtta procent.

Axfood-koncernen, där Willys ingår tillsammans med bland annat Hemköp, lyfter i sin kvartalsrapport att Willys tillväxt utmärker sig, och att kedjan under krisen gynnats av sin position som Sveriges ledande lågpriskedja.

LÄS MER: Så ska Hemköp locka till mer vegetarisk handling

– Vi rapporterar en butiksomsättningstillväxt för Willys som helhet med 8,3 procent, vilket är högre än marknadens tillväxt, säger Axfoods vd Klas Balkow i ett pressmeddelande.

För hela 2020 har omsättningen ökat med tio procent jämfört med 2019.

Stark tillväxt för e-handeln

Rörelseresultatet för tredje kvartalet hamnade på 474 miljoner med en rörelsemarginal på sex procent.

Man skriver i kvartalsrapporten att människors ökade konsumtion i hemmen till följd av coronapandemin haft en positiv påverkan för Willys.

”Ett högre genomsnittsköp och expansion av e-handeln bidrog till den positiva försäljningsutvecklingen”, står det i rapporten.

Axfood är Sveriges näst största aktör inom dagligvaruhandeln med varumärken som Willys, Hemköp, Tempo, Axfood Snabbgross, Mat.se och Middagsfrid.

För hela koncernen uppgick omsättningen för tredje kvartalet till 13 426 miljoner kronor, jämfört med 12 731 miljoner kronor 2019. Tillväxten inom e-handeln var för hela koncernen 120 procent, vilket är över marknadssnittet.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.