Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ökad kritik mot Lindblads valupptakt

Kritiken mot moderaten Göran Lindblads kampanjupptakt på restaurang Valand i morgon blir allt mer massiv.
Kritiken mot moderaten Göran Lindblads kampanjupptakt på restaurang Valand på fredag blir allt mer massiv. Bland annat går nu s-kvinnor i Göteborg till attack mot Lindblad och Simon Sundén, också han kandidat till riksdagen men även till regionfullmäktige.
S-kvinnors ordförande, Maria Augustsson, ställer i ett öppet brev till de bägge moderaterna frågan "Är det okey för er att värva röster genom att göra kvinnor till sexobjekt? ".
Hon skriver också: "Du Göran, säger till Göteborgs-Posten att upplägget med lättklädda värdinnor ska locka unga valarbetare och vara ett roligt sätt att få ut politiken. Låt mig tvivla, men för mig väcker er vurm för att använda "söta damer som värdinnor" frågor om er kvinnosyn."
Men trots kritik från partikamrater, politiska motståndare och allmänhet kommer Göran Lindblad att hålla sin "kick-off" på restaurang Valand på fredag. Och det kommer att bli modevisning där de värdinnor som tidigare under kvällen och iklädda Göran Lindblads kampanjkläder senare visar badmode och underkläder.
Göran Lindblad säger att han har talat med de ansvariga på Valand för att höra om de kan ställa in modevisningen, men att de inte vill avstå från denna. Han vidhåller också att evenemanget ordnas i restaurangens regi. Dock gör Göran Lindblad reklam för modevisningen i sin inbjudan till valupptakten.
Också Göran Lindblads medarrangör, nöjeskonsulten Joakim Granberg har sagt att valupptakten även bjuder på en modevisning och att hans "modellagenturs söta damer" ska agera värdinnor.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.