Ringhals 4 har stått still i sju månader. Nu dröjer det ytterligare tre dagar innan reaktorn har startat upp igen.
Ringhals 4 har stått still i sju månader. Nu dröjer det ytterligare tre dagar innan reaktorn har startat upp igen. Bild: Annika Örnborg/Ringhals

Återstarten av Ringhals 4 försenas – igen

Uppstarten av Ringhals 4 är igång men tar längre tid än planerat. Först i slutet på veckan kommer reaktorn vara igång igen. Det uppger Ringhals presschef Anna Collin för Hallands Nyheter.

ANNONS
|

För två veckor sedan meddelade Vattenfall att reparationen av den trasiga tryckbehållaren är färdig, men att återstarten skulle dröja till 23e mars.

Nu visar det sig att uppstarten kommer att ta längre tid än så.

– Återstarten skjuts fram till söndag kväll, helt enkelt för att processen att starta upp tar lite längre tid än beräknat, säger Anna Collin till Hallands Nyheter.

Har stått still i sju månader

Ringhals 4 har varit stillastående sedan i slutet på augusti förra året, då man upptäckt en skada på en tryckbehållare.

Reparationsarbetet har visat sig vara mer komplicerat än vad man först trott och återstarten har förskjutits flera gånger. Bland annat har man fått bygga upp en fullskalig modell av den 12 meter höga tryckhållaren, för att på så sätt kunna träna på de olika momenten i reparationen.

ANNONS

När reaktorn är återstartad kommer det dröja cirka 80 timmar innan den når full effekt.

LÄS MER:Ringhals 4 snart redo efter långt stopp

LÄS MER:Här är kärnkraftverket som aldrig användes

LÄS MER:Nya bakslaget – återstarten av Ringhals skjuts upp

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS