Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Återkallar grillchips – var fel smak

Axfood återkallar grillchips som kan innehålla mjölkpulver, meddelar företaget. Grillchipsen i fråga rör de som säljs i 200 gramspåsar av märket Garant.

Anledningen till att grillchipsen, som normalt sett inte innehåller allergenen mjölkpulver, nu måste kallas tillbaka är att påsarna felaktigt innehåller en annan typ av chips – sourcream and onion.

Den typen av chips innehåller normalt mjölkpulver, men eftersom de hamnat i en grillchipsförpackning förekommer inte allergenen i innehållsförteckningen på påsen.

De aktuella chipspåsarna som kallas tillbaka är de med bäst före-datum den 26 november 2021. Chipsen säljs i flera av Axfoods butiker, så som Willys och Hemköp.

"Det här är olyckligt och vi ser som alltid allvarligt på när sådant här sker. Vi utreder nu det hela med leverantören, liksom hur vi kan säkra att det inte inträffar igen,” säger Axfoods kvalitetschef Susanna Wadegård i ett pressmeddelande.

Företaget uppmanar alla de som köpt den aktuella chipspåsen att återlämna den i butiken där den är köpt för pengarna tillbaka.

LÄS MER: Chipsbloggaren: Jag stör mig på konsistensen

LÄS MER: Nya sorters chips utmanar potatisen

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.