Årets återbäring betalas ut – rekordstor summa

I år kommer 2,7 miljoner svenskar få dela på rekordstor återbäring. Redan under tisdagen kommer de första utbetalningarna ske, uppger Skatteverket.

ANNONS
|

Årets skatteåterbäring har börjat rullas ut.

Om du godkände deklarationen utan ändringar eller tillägg innan den 30 mars digitalt kan pengarna finnas på ditt konto redan i dag.

De 2,7 miljoner svenskar som väntar på att få tillbaka på skatten kommer i år att få dela på rekordstora 22,4 miljarder kronor, meddelar Skatteverket i ett pressmeddelande.

Hundratusen svenskar riskerar att snuvas på snabba återbäring

Det finns dock dem som hade kunnat få tillbaka på skatten redan nu, men som på grund av uteblivna kontouppgifter riskerar att missa utbetalningen av återbäringen. Sammanlagt har dessa omkring 115 000 personerna drygt 400 miljoner kronor att få tillbaka.

ANNONS

– Det går fortfarande att anmäla konto. Enklast är att göra det på vår webbplats, där finns bra vägledning, säger Louise Hasslestad, deklarationssamordnare på Skatteverket.

När det är gjort kan pengarna vara insatta på kontot efter cirka en vecka, enligt Skatteverket.

Tillhör man gruppen som har korrigerat deklarationen genom ändringar eller tillägg, eller deklarerat på papper, så väntar återbäringen först i juni.

Varnar för bedragare

Men med den stundande rekordåterbäringen följer också bedrägerier, varnar Skatteverket.

– Vi vill också passa på att varna för bedragare som tyvärr alltid är i farten när skatteåterbäringen kommer. Var vaksam på bluffmejl och bluff-sms, klicka inte på okända länkar och logga inte in på din bank på uppmaning av någon annan. Skatteverket efterfrågar aldrig kontouppgifter per telefon, mejl eller sms, säger Jan Janowski, deklarationssamordnare på Skatteverket.

LÄS MER:Dags att deklarera 2022: Stor guide med alla datum

LÄS MER:Skatteverket räknade fel – stoppar utskicket

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS