Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Åhléns skönhetssatsning Beauty Bargain försvinner från Frölunda Torg. Bild: Anders Deros
Åhléns skönhetssatsning Beauty Bargain försvinner från Frölunda Torg. Bild: Anders Deros

Åhléns lägger ner Beauty Bargain – stänger butik i Göteborg

Åhléns lägger ner sin lågprissatsning Beauty Bargain – som bland annat har en butik på Frölunda Torg som nu kommer att stängas. Det meddelat bolaget i ett pressmeddelande.

Ännu en butikskedja går i graven. Den här gången handlar det om Åhléns skönhetssatsning Beauty Bargain, som läggs ner efter bara ett drygt år.

Det var så sent som förra året som Åhléns lanserade Beauty Bargain med e-handel samt tre butiker i Stockholm, Göteborg och Helsingborg. Nu står det klart att kedjan lägger ner satsningen, och därmed stänger samtliga butiker.

LÄS MER: Anrika butikerna som klarat krisen – och de som inte gjort det

Vd:n: ”Har lärt oss mycket”

En av butikerna som berörs ligger på Frölunda Torg.

– Vi startade Beauty Bargain och Åhléns Outlet som ett led i att möta nya konsumenttrender och vi har lärt oss mycket som en följd av satsningarna. Nu koncentrerar vi vårt lågpriserbjudande till vår outletverksamhet, som vi planerar att expandera vidare det kommande året, säger Annica Hagen, vd för Åhléns, i en skriftlig kommentar.

LÄS MER: Akademibokhandeln stänger butik i centrala Göteborg

20 anställda berörs

20 anställda, både på heltid, deltid och i projektanställningar, berörs av beslutet.

”Förändringen påbörjas omgående och kommer att ske med hänsyn till berörda medarbetare och kunder”, skriver Åhléns i pressmeddelandet.

– Caroline Hjelm Cronstedt, vd för Beauty Bargain med team, har visat på ett fantastiskt entreprenörskap och engagemang utöver det vanliga. De har skapat ett bolag från scratch och bidragit med innovationstänk, nybyggaranda, en can-do-attityd som jag värderar högt och som vi kommer att ta med oss i vårt fortsatta arbete på Åhléns, säger Annica Hagen i en kommentar.

Åhléns har tre varuhus i Göteborg, på Frölunda Torg, i Nordstan och på Kungsgatan.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.