Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nordeas vd Casper Von Koskull spelar ner avgifternas betydelse inför flyttbeslut.

Ännu inget Nordeabeslut om flytt

Nordealedningen har fortfarande inte satt ner foten om en eventuell flytt av huvudkontoret från Sverige. Det säger vd Casper von Koskull vid ett seminarium i Almedalen.

- Vi har inte tagit något beslut. Och det handlar inte bara om resolutionsavgiften, det är mycket större frågor. Vad är bäst långsiktigt för banken? säger han.

Beslutet ligger hos styrelsen. Beskedet hittills har varit att ett besked ska komma under sommaren, vilket banken ungefär har definierat som före augusti.

Inget har heller ändrats på den punkten, möjligtvis kan det dröja. Att beslutet alltså ska komma snart ska snarare ses som en ambition, enligt personer runt ledningen. Det pågår bilaterala samtal, heter det.

Enligt von Koskull är förutsägbarhet och stabilitet två viktiga ingredienser i underlaget till beslutet. Och närheten till den europeiska marknaden.

- Vi måste vara med i den europeiska kärnan, säger han.

Frågan om en eventuell flytt av huvudkontoret dök upp under vårvintern när regeringen dribblade fram och tillbaka om bankskatter och resolutionsavgifter, som senare vattnades ur och som bedömare nu betraktar som "ofarligt" för Nordea. Von Koskull säger nu också att avgifterna inte spelar någon större roll.

- Det spelar in i bilden, men de här frågorna (om närheten till Europa) är viktigare.