Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Egyptier dödade av Israels plan

En egyptisk arméofficer och två säkerhetspoliser sköts ihjäl av ett israeliskt plan som på torsdagskvällen jagade misstänkta för flera angrepp mot människor inne i Israel tidigare på dagen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Tre säkerhetspoliser skadades samtidigt.

I en ny israelisk räd mot Gaza sent på fredagen dödades en 13-åring och 17 andra människor skadades, enligt sjukhuskällor.

Minst sju människor dödades och flera skadades i en serie attacker i södra Israel under torsdagsförmiddagen. Israel skyllde omedelbart på palestinier från Gazaremsan och svarade med bomber.

Den första attacken inträffade vid 12-tiden när en buss nära gränsen mot Egypten besköts och en sprängladdning exploderade under en polisbil.

Bara en halvtimme senare träffades en personbil strax norr om Eilat av en pansarvärnsrobot.

Israeliska trupper dödade sju misstänkta gärningsmän. Några timmar senare angreps Hamas säkerhetsanläggning i Rafah i södra Gazaremsan av israelerna. Minst sex personer dödades under bombräden, varav ett barn och Kamal al-Nairab, lokal ledare för Folkets motståndskommittéer (PRC), som Israel pekade ut som ansvariga för förmiddagens angrepp i Israel.

-Om terrororganisationerna tror att de kan skada våra medborgare och komma undan med det, kommer de snart att lära sig hur fel de har, sade Israels premiärminister Benjamin Netanyahu i israelisk tv. -Vi ska låta dem betala ett högt pris.

Hamas, som styr i Gaza, förnekar i ett uttalande att det över huvud taget finns någon koppling mellan Gazaremsan och "det som hände nära Eilat".