Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

EDAG Engineering i Göteborg utvecklar morgondagens teknik

EDAG Engineering Scandinavia AB är experter inom fordonsutveckling, mobilitet, optimering av processer och planering av smarta produktionsanläggningar. Bolaget har bred kompetens inom en rad tekniska områden och hjälper alltmer kunder med sin expertis.

– Vi jobbar med att förverkliga framtidens mobilitetslösningar. Allt från att ta fram mjukvara med artificiell intelligens (AI) till virtuell planering av produktionssystem till att utveckla komplett självkörande enheter, säger bolagets VD Jakob Hjelmåker. Dessutom besitter vi djupt kunnande inom ljud- och vibrationshantering (s.k. NVH) där vi stöttar en mängd industrier från fordon till vindkraft. 

I ett aktuellt projekt inom EDAG utvecklas mjukvara som med hjälp av AI förbättrar bildkvaliteten från fordonets kameror. Mattias Hektor, som är ansvarig för elektronik och mjukvaruutveckling, utvecklar utmaningen och lösningen vidare:

– Kameror blir smutsiga, och då blir det svårare att tolka bilder. Men med hjälp av tidigare bilder och AI-baserad mjukvara kan systemet förstå vad som finns bakom smutsen. Det ökar helt enkelt kvaliteten på bilden. Ett spännande projekt som har väckt stort intresse då det är ytterst praktiskt. Tekniken fungerar även i dimma.

EDAG finns i 16 länder och är en koncern som lägger mycket resurser på egen forskning och utveckling. Bolaget jobbar inte enbart mot fordonsindustrin utan riktar sig mot en bredare kundkrets. 

– Vårt kunnande inom mjukvaruutveckling, kvalitetsstöd och produktutveckling har visat sig fungera väl även inom exempelvis medicinteknik och telekom. Även om Coronakrisen självklart har slagit med väldig kraft även mot oss, så är vi övertygade om att gå starka genom detta och utveckla vår expansion. Vi fortsätter söka nya medarbetare inom bland annat mjukvaruutveckling för att vara väl rustade när marknaden tar fart. Inom några år agerar vi dessutom på nya orter och i ytterligare branscher vi inte finns idag!

Läs mer om EDAG här