Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Drömlottning för Häcken i cupen

Häckens väg mot Europa är utstakad. Hisingslaget möter Halmstad på Bravida arena i svenska cupens kvartsfinal.Matchen spelas klockan 16 på lördag.

Såväl regerande mästarna IFK Göteborg som Gais fick se cupäventyret ta slut redan i gruppspelet.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Chansen att behålla cuptiteln i Göteborg står nu till Häcken som säkrade sin plats i slutspelet efter att ha besegrat Gefle i lördags.

Under morgonen lottades det vilket lag Häcken ställs emot i kvartsfinalen.

Häcken drogs som sista hemmalag och ställs mot det enda kvartsfinallaget som inte hör hemma i allsvenskan, Halmstad. En match som spelas på lördag klockan 16.

– Sånt man inte kan påverka kan man inte lägga så mycket kraft på. Det viktiga var det vi gjorde i matcherna innan för vår egen del där vi skapade oss ett läge så att vi fick hemmaplan. Sedan lotten med Halmstad hemma var väl helt okej, säger Peter Gerhardsson.

Med sju poäng och 10-2 i målskillnad går Häcken starkt in i kvartsfinalen. Peter Gerhardsson är nöjd med hur laget agerat under gruppspelet.

– Totalt sett så finns det en sak man kan göra och det är att göra så bra resultat att du hamnar bland de fyra bästa gruppettorna och få hemmaplan – och det gjorde vi. Det känns som att vi genomfört vår plan i de här matcherna på ett bra sätt.

Vad behövs i er prestation för att slå Halmstad?

– Det får vi se. Jag såg dem mot IFK Göteborg och jag vet inte om de spelar på samma sätt mot oss, det är en fundering. Sedan tror jag att mycket av det vi har gjort i de här matcherna är det man måste återupprepa och gärna med lite mer kvalitet.

– Men vi har skapat ganska mycket målchanser och jag tycker att mot Trollhättan och Gefle var vi bättre än mot BP så känslan är att vi är inte på rätt spår.

– Men du vinner inga matcher på det du har gjort utan du vinner på det du gör, så det gäller att upprepa de bra sakerna. Sedan ha koll på Halmstads omställningsspel.