Domarbasen om målkameror: "Klart vi vill ha det"

Häcken fick lämna Bravida Arena utan ett givet mål i söndags. Efter rasade Peter Gerhardsson över bristen på målkameror. Han får medhåll från domarbasen Bo Karlsson. – Det är klart vi vill ha det, säger Domarkommitténs ordförande.

ANNONS
|

Söndagens drabbning mellan Häcken och Örebro fick ett bittert efterspel.Alhassan Kamara sköt ett skott som gick via ribban och studsade över mållinjen - men domarenJohan Hamlin dömde inte mål. Efter matchen var Häckens tränare Peter Gerhardsson irriterad på att svensk fotboll fortfarande saknar målkameror.

– Att man inte kan ha tekniska hjälpmedel år 2016 är för mig Jurassic Park, sa han då.

"Vi vill ha det"

När GP pratar med den förre proffsdomaren och ordföranden iSvenska Fotbollförbundets Domarkommitté Bo Karlsson håller han med om att målkameror borde införas.

– Vi domare vill ha det, det är klart vi vill ha det. Vi vill inget hellre. Vi vill såklart inte ha den här diskussionen, säger han och fortsätter:

ANNONS

– Det finns inget som en domare har kvar längre än att ha missat ettregelrätt mål.

Med domarnas stöd och åtminstone Häckens uppenbara vilja att införa systemet med målkameror kanske en förändring kan bli aktuell. Premier League har använt målkameror de senaste säsongerna och i år spelas även Champions League med kameror som registrerar om bollen är över mållinjen eller ej.

Miljonkostnad

Men att sätta upp målkameror vid de allsvenska arenorna är inte gratis. Enligt Bo Karlsson skulle varje arena behöva köpa kameramaterial för ungefär två miljoner kronor.

– Det blir en investering för föreningarna och kommunerna. Men förbundet vet att möjligheten finns och att vi stödjer en sådan satsning, säger han.

ANNONS