Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Digitaliseringen – en viktig faktor för att nå affärsmålen

Digitalisering är en viktig faktor, och i många fall till och med avgörande, för att företag ska uppnå sina affärsmål. Genom att leverera system och expertkompetens som sparar tid, ökar kvalitet och minskar kostnader hjälper Cadcraft svensk bygg- och tillverkningsindustri att skapa effektiva processer.

Svensk industri blir alltmer digitaliserad och möjligheterna att koppla samman och effektivisera företagens processer ökar. För en framgångsrik digital omställning krävs bra verktyg och kompetens.

– Vi utgår från våra kunders mål och utmaningar för att förbättra och skapa mer effektiva processer och flöden som ökar deras konkurrenskraft. Med Autodesks moderna plattform för bygg- och tillverkningsindustri utmanar vi och driver våra kunder framåt, säger Håkan Gustafson, PLM Sales Manager på Cadcraft.

EXTERN LÄNK: Läs mer om våra digitala lösningar här

Bättre samarbete mellan de digitala öarna

Snabb och framgångsrik produktutveckling kräver integrerade processer, och att så automatiskt och säkert som möjligt kunna använda och flytta data inom företaget är en nyckel för att lyckas. Cadcraft har djup expertis inom Product Lifecycle Management (PLM).

– Det handlar om att skapa effektiva processer och att knyta ihop de digitala öar som idag finns på många företag. Samarbetet blir bättre när alla, oavsett om de är projektmedarbetare, företagsledning eller leverantörer, får tillgång till korrekt information vid varje givet tillfälle. PLM ökar bland annat våra kunders effektivitet och kvalitet, samt frigör mer tid för innovation, säger Håkan Gustafson.

Intrx har sett fördelarna med PLM

Ett företag som digitaliserat för att skapa bättre kontroll i sina projekt är Intrx. Intrx, som tillverkar butiksinredning till de stora livsmedelskedjorna, anlitade Cadcraft för att skapa en modern plattform för samtliga företagets processer. Plattformen har bland annat gjort det möjligt att återanvända data och standardisera projekt, något som sparar både tid och pengar samt minimerar risken för fel. PLM-systemet Autodesk Fusion 360 Manage blev en del av lösningen.

– Vi har haft ett långt och bra samarbete med Cadcraft som hjälpt oss med implementation, utbildning och stöd hela vägen. Redan efter tre veckor med Autodesk Fusion 360 Manage såg vi en tydlig kvalitetsökning i våra projekt. Att vi tidigt i projektet kan se var vi behöver lägga in extra resurser för att nå slutmålet har gett ett lugn för personalen, säger Johan Bornerud, Quality, IT & Operations Manager på Intrx.

Cadcraft

Cadcraft skräddarsyr hållbara digitala lösningar för företag inom byggnads- och tillverkningsindustrin. Med utgångspunkt i CAD, BIM, PDM och PLM samt med över 35 års erfarenhet är Cadcraft experter på digitalisering.