Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Diego Lugano.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Diego Lugano klar för spel i Häcken

BK Häcken har gjort med klart Uruguays VM-spelare Diego Lugano, 34. – Meritmässigt den största värvning vi gjort, säger klubbdirektören Dennis Andersson.

Ryktena har slutligen bekräftats. Hisingsklubben BK Häcken har svarat för vårens värvning, åtminstone på pappret, och landade på torsdagskvällen den välmeriterade uruguayanske mittbacken Diego Lugano, senast i West Bromwich i Premier League.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Värvningen genomförs dels för att Häcken har fått en skada på Walid Atta, dels för att Lugano själv behöver matcher inför Copa America i juni.

– Han kommer i första hand vara med fram till juni. Han behöver spela. Och vill ha matcher, säger Dennis Andersson till GP.

Diego Lugano är spelklar direkt och kan därmed komma att debutera mot Vålerenga i Häckens allsvenska genrep redan på lördag.

– Han vill ha bra träning i lugn, fin och utvecklande miljö för att komma i form till Copa America, säger Dennis Andersson.

Hur är hans form?

– Han ser fit ut. Han säger att han är i form.

Häcken har genom åren, vid några tillfällen, gjort sig kända för att värva stort och oväntat. Som när Arnor Gudjohnsen kom från Anderlecht på 90-talet och när Stig Töfting tåg båten från Danmark 2005.

– Det här är den största spelaren klubben haft. I alla fall meritmässigt, säger Dennis Andersson.

Vad kostar han?

– Det pratar vi inte om här. Det här handlar inte om pengar. Det rör sig inte om några stora pengar. Han vill spela och vi hoppas att han kan hjälpa oss.

Diego Lugano kommer att träna med Häcken under fredagen. Därefter medverkar han vid en presskonferens.

Diego Lugano har representerat Nacional (Uruguay), Sao Paolo (Brasilien), Fenerbahce (Turkiet), Paris SG (Frankrike), Málaga (Spanien), West Bromwich (England).

Han har vunnit ligan i Uruguay (två gånger), Turkiet (två gånger) och Brasilien (en gång). Lugano har spelat 87 landskamper för Uruguay, gjort nio mål och medverkade vid VM i Sydafrika 2010.