Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Egypten, Frankrike och Grekland går tilll val i dag.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Detta står på spel

Tre viktiga val dominerar det internationella nyhetsflödet under söndagen. Detta är vad som står på spel.

Grekland.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Kan Grekland stanna i eurozonen? Till och med de etablerade partierna vill nu omförhandla villkoren för nödlånen, men det är inte sannolikt att EU och IMF går med på det.

De sista opinionsmätningarna inför det andra nyvalet på sex veckor tyder på lika resultat mellan konservativa Ny demokrati och vänsteralliansen Syriza. Det är viktigt att bli största parti, eftersom det ger 50 extra mandat.

Nationell yra efter lördagskvällens avancemang i fotbolls-EM-kan stärka "motståndsrörelsen" som leds av Syriza.

Frankrike.

Ett mindre antal kandidater valdes in i nationalförsamlingen redan i första omgången för en vecka sedan. Nu står 541 av de 577 platserna på spel.

Två frågor:

• Fortsätter vänstervågen och ger nye presidenten François Hollandes socialistparti en majoritet i parlamentets underhus, nationalförsamlingen?

• Och fortsätter framryckningen på den andra kanten – kommer Marine LePens högerextrema Nationella fronten in i parlamentet?

Egypten.

I det första fria presidentvalet i Egyptens historia står två kandidater mot varandra: Muslimska brödraskapets Mohammed Mursi och den gamla militärdiktaturens man, general Ahmed Shafiq.

Känslorna är mycket starka och hur det än går befaras oroligheter.

Dessutom meddelade Författningsdomstolen i fredags att vinterns parlamentsval, som tog tre månader att genomföra, måste göras om. Samtidigt har militären återfått långtgående befogenheter att gripa civila.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.