Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Kvinnodagsdemonstration 2009

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Detta händer på internationella kvinnodagen i Göteborg

Detta händer på internationella kvinnodagen i Göteborg.

Kvinnodagen på Göteborgs universitet 9.15–15.30

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

På Internationella kvinnodagen anordnar GU en rad seminarier på temat. De är öppna för alla, och kommer beröra bland annat genusskillnader inom skola och idrott. Man kommer även diskutera kvinnorollen inom populärkulturen, kvinnan i maktpositionen och transnationella kvinnorörelser.

Barnvagnsmarsch mot mödradödlighet 12.00

Dagen till ära arrangerar RFSU en barnvagnsmarsch som går genom centrala Göteborg. Här bjuds på kaffe och kaka, och samtidigt informerar funktionärer om mödradödlighet och att man bidrar till förändring genom att bli medlem i RFSU.

Traditionsenlig demonstration 17.30

Samling på Gustav Adolfs torg och sedan blir det avmarsch mot Götaplatsen. Temat för 2013 års 8-marsfirande i Göteborg är: Kvinnors rätt till sina egna kroppar. På Götaplatsen blir det tal av Marie Demker, professor i statsvetenskap vid Göteborgs Universitet och körsång av Spartacuskören.

Ladyfest och Amnesty på Världskulturmuseet 19.00

Festen på Världskulturmuseet beskrivs som en hyllning till kvinnan. Under kvällen kommer bjudas på seminarium, diskussioner, filmer och workshops, och temat är sexuella och reproduktiva rättigheter. På plats finns även personer från projektet ”Våga anmäl” vars syfte är att få fler människor att anmäla sexualbrott de varit med om. Från och med klockan 22.00 inleds Ladyfesten och sång och dans står på schemat.

Systerskapets fest på Kontiki 20.00

Även Systerskapet vill uppmärksamma dagen och bjuder därför in till fest. Alla inträdesintäkter går till Göteborgs Kvinnojour. Dans och musik kommer kanta kvällen på Kontiki.

Kvinnodagsfirande på Pustervik 21.00

Gruppen Makthaverskan har sin releasefest på Pustervik och samtidigt firas den 8 mars ordentligt. Under kvällen kommer ett gäng kvinnliga DJ:s stå för musikspelandet, dagen till ära.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.