Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/6

Detta är inredningstrenderna du bör ha koll på

Göteborg är utan tvekan inredningsstaden med stort i, och att styla sin lägenhet vid en försäljning blir allt vanligare. Vi pratade med Fastighetsbyråns mäklare och homestylingexpert och tog reda på några av vårens trender.

Vid en lägenhetsförsäljning kan inredningen ibland vara en avgörande faktor för hur bra affär man gör. Åke Åkerman är mäklare på Fastighetsbyrån och menar att fler än hälften av de bostäder han förmedlar har blivit stylade av en stylist.
– Stylingen är otroligt viktig. Som mäklare ser jag ju vilket positivt resultat det kan få för en försäljning. Det gäller inte bara för visningar, det gör stor skillnad för fotograferingen av en bostad.
Han menar att det som ser bra ut för ögat, ofta inte gör sig lika bra på bild. En stylist vet vad som fungerar och inte, ibland krävs det bara en liten ommöblering. En annan fördel med en att ta hjälp av en stylist är att man kan anpassa styling och inredning efter målgruppen.
– Säljer man en lägenhet i innerstan på 190 kvadrat kanske man riktar in sig på en mer klassisk stil. Ofta brukar folk brukar tycka om när det finns en helhetskänsla och röd tråd i inredningen, det gör lägenheten mer attraktiv. 

Martina Höglund är inredare och stylist på Detail style your home, som stylar lägenheter för Fastighetsbyrån, hon säger att en av de största inredningstrenderna i vår är 70-talet.   
– Tyger som velour och sammet har åter kommit tillbaka in i hemmen. Från 70-talet lånar vi även strävan efter en mer personlig stil, material som keramik och speciella hantverk. Dessutom går vi på loppisar och blandar gammalt och nytt ännu mer än tidigare.

Med våren kommer också ljusare färger, som en kontrast mot det murriga 70-talet. Den skandinaviska stilen med ljusa träslag syns ofta i våra hem.
– När det kommer till våra väggar går vi tillbaka till ljusare färger igen, efter en tid av mycket grått och beige. På textilier är det dock fortfarande beige som gäller, även grönt är en tydlig trend. Jag vill också slå ett slag för linnetyger som alltid är väldigt populärt.

För den som inte ska sälja eller göra en hel styling, men ändå vill ta in våren i sitt hem, tycker Martina att det är just textilier som är värt att satsa på.
– Gardinen är tillbaka igen, kala fönster går bort. Det får gärna vara vita eller ljusa tyger. Man kan också ljusa upp rummen med påslakan eller överkast, men blanda in med klickar av grönt och beige. En detalj som enkelt gör rummet snyggare är växter, jag älskar att styla med växter, gärna en jättepalm som dessutom är väldigt lätt att sköta.
Ett annat tips Martina har är att göra om något som man har tröttnat på, en vägg eller en möbel.
– Det är inte så dyrt med färg idag, och att måla om något kan ge ett jättelyft. Har man en möbel som man inte gillar längre kan man måla om den och sätta på nya knoppar eller skinnremmar. DIY, i stället för att slänga. För ännu mer personlig stil kan man göra sina egna tavlor. Använd en beige bakgrund och gör något grafiskt med svart färg, så har du fått en personlig och fin tavla tavla.  

Ska du sälja din lägenhet i vår och behöver någon som hjälper dig med stylingen? Prata med din mäklare, eller kontakta din lokala mäklare i Fastighetskontoret här.