Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

"Det kan finnas fler gärningsmän"

En 22-årig gift man som bott i Sverige i ett år – det är mannen som sitter anhållen misstänkt för mordet på 27-åriga Elin Krantz.

Den anhållne mannen är bosatt i närheten av platsen där Elin Krantz hittades mördad, en skogsdunge strax ovanför Temperaturgatans spårvagnshållplats.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Filmen från spårvagnens övervakningskameror var det som gjorde att han kunde gripas. Ett antal poliser har sett filmen, och på tisdagsmiddagen kände några civilpoliser igen honom när han befann sig vid Centralen, och kunde gripa honom. Men polisen utesluter inte att det kan finnas fler gärningsmän.

Nekar till mordet

Under gårdagen förordnades advokat Claes Östlund som offentlig försvarare, och han var med under ett en och en halv timme långt förhör under eftermiddagen.

22-åringen nekar helt till att ha någon delaktighet i mordet.

– Han har varit inne och festat på en restaurang i Göteborg och tagit en spårvagn hem. Han vet ingenting om någon kvinna eller något mord, säger advokat Östlund.

– Han har åkt spårvagn men han vet inte vilken spårvagnsresa som polisen är intresserad av.

Hur verkade han må?

– Svår fråga. Alla som blir anhållna misstänkta för mord är chockade. Men han svarade lugnt på de frågor han fick.

Enligt uppgifter i kvällspressen hade 22-åringen rivmärken i ansiktet när han greps.

– Det kunde inte jag se något av, säger Claes Östlund, som inte fått uppgift om tid för något ytterligare förhör med den anhållne 22-åringen.

Uppehållstillstånd

Den anhållne mannen gifte sig i april förra året med en några år äldre kvinna. Han beviljades permanent uppehållstillstånd i augusti förra året och registrerades som ny i Sverige i oktober 2009. 22-åringen är sedan tidigare inte straffad. Hisingspoliser som GP talat med känner inte till honom.

Enligt Aftonbladet visar filmen från spårvagnens övervakningskameror hur Elin Krantz går av vid hållplatsen Temperaturgatan och att den 22-årige mannen som enda övriga passagerare gör det samma.

Under spårvagnsresan från centrum ska 22-åringen ha försökt tala med Elin Krantz och hennes väninna, som steg av vagnen vid Hjalmar Brantingsplatsen.

Inga uttalanden

Göteborgspolisens officiella linje var under gårdagen att inte säga någonting, med hänvisning till förundersökningssekretess.

GP har talat med en polis med viss insyn i utredningen. Denne säger om anledningen till den extrema tystnaden:

– Det kan finnas fler gärningsmän.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.