Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

"Det kändes väldigt bra"

Hon strålade ikapp med medaljen när hon fick sitt OS-guld runt halsen. Men nästan nio timmar efter målgång hade Charlotte Kalla ännu inte landat.

Prisceremonin i Whistler hade lockat tusentals åskådare, bland dem delar av det svenska landslaget. Till exempel hade både Anna Haag och Marcus Hellner svalt sina försmädliga fjärdeplatser och tagit sig till in till byn för att hylla landslagskamraten.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det har inte riktigt gått upp för mig att det är verklighet.

Charlotte Kalla klev in på scenen kvart över sju på måndagskvällen, flankerad av Kristina Smigun-Vähi och Marit Björgen. När det var svenskans tur att kliva upp på prispallen höjde hon armarna i skyn och nästan studsade upp.

– Det kändes väldigt bra att få ställa sig pallen, det är en dröm jag haft väldig, väldigt länge, sedan jag började åka skidor och förstod att det fanns ett olympiskt spel, berättade hon efteråt och fingrade lite på medaljen.

– Den är rätt tung, men hänger bekvämt runt halsen.

Det blev en intensiv dag för nya skiddrottningen. Efter segerloppet väntade intervjuer och en presskonferens. Sedan prisceremonin på kvällen innan det var dags för nya intervjuer och ett besök i tv-studion.

– Jag tycker ändå att jag hunnit hämta andan lite grann, jag har fått i mig mat, tagit en joggingtur och packat upp blöta kläder, sade Kalla.

Men riktigt hade nog vidden av dagens insatser inte hunnit sjunka in. Och det trots att det innan hon begav sig till prisceremonin hade ramlat in 112 sms till mobiltelefonen.

På kvällen väntade till slut lite tid att fira, då väntade ett småskaligt firande i OS-byn.

– Det ryktades om tårta så... sade Kalla med ett stort leende.

Och sen? Troligen en rätt sömnlös natt.

– Ja... hade jag svårt att sova innan tävlingen så tror jag det kommer att bli ganska kämpigt nu efter.

Men det kan man, å andra sidan, kanske kosta på sig som nybliven guldhjälte.