Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Försvarsminister Sten Tolgfors.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

"Det blir ingen vapenfabrik"

Det ska inte byggas någon svensk vapenfabrik i Saudiarabien. Det skriver försvarsminister Sten Tolgfors och handelsminister Ewa Björling i ett inlägg på SvD.se.

I inlägget på SvD.se skriver försvarsminister Sten Tolgfors och handelsminister Ewa Björling att det inte finns någon svensk vapen- eller missilfabrik i Saudiarabien. Att det inte pågår någon byggnation av en sådan fabrik. Och att "regeringspartierna är överens om att det inte heller skall byggas någon svensk vapenfabrik i Saudiarabien och avser att vidta nödvändiga åtgärder om något sådant skulle stå inför att utföras av svenska myndigheter".

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Man skriver också att Inspektionen för strategiska produkter (ISP) under onsdagen förtydligat att de "vare sig till något privat företag eller till annan aktör gett tillstånd att bygga en vapenfabrik i Saudiarabien".

I Tolgfors och Björlings inlägg står också:

"Regeringen har inte fattat något beslut om mandat för FOI som går utöver vad som sägs i avtalet om försvarsarbete mellan Saudiarabien och Sverige. Försvarsdepartementet har nu bett FOI att redovisa myndighetens relationer till företaget SSTI".

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.