Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jörgen Fogelklou (SD), gruppledare Göteborg

Vi ska göra Göteborg till en trygg stad

Resan mot ett tryggare Göteborg börjar nu. Måhända är det slutet på valrörelsen men det är bara början på att åter skapa ett tryggt Göteborg, vår plats på jorden, skriver Jörgen Fogelklou (SD).

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Kommunvalet 2018

I morgon: Feministiskt initiativ

Göteborg, vår plats på jorden. En stad som betyder olika saker för alla oss som bor här. En stad med solvarma klippor och salta bad, en kvällspromenad längs Avenyn, första barnbarnet. Någon minns en konsert på Ullevi och första kyssen. För andra är det Slottsskogen, Änggårdsbergen eller natursköna Bergsjön som väcker minnen till liv. Det var här någon lärde sig cykla som barn. Alla har vi olika bilder av Göteborg, vår plats på jorden.

Inte som andra partier

Det sägs att vi Sverigedemokrater inte är som andra partier. Det stämmer och det är inte heller något som vi tänker försöka vara. Vi Sverigedemokrater vågar nämligen ha en vision och en dröm om att vi kan bättre än det som redan är gjort. Vi vågar tro på att Göteborg åter kan bli den fantastiska plats som många minns med glädje och stolthet. I dag är det inte riktigt så. Det är många som tycker att vår stad är på väg åt helt fel håll. Det vill vi ändra på men det kommer att ta tid. Det måste vi vara ärliga med.

Många partier lovar vitt och brett inför valet. I synnerhet nu i valspurten. För oss sverigedemokrater handlar det inte om att spurta i mål för en kortsiktig vinst. Vårt engagemang är på riktigt. Det är långsiktigt och genuint. För oss handlar det om att få tillbaka framtidstron i Göteborg. Att vi tillsammans återuppbygger tilliten mellan stadens invånare. Vi sverigedemokrater vill få till en samhällsförändring på riktigt men det kommer som sagt ta tid.

Långsiktigt måste vi återupprätta den förlorade medborgarandan och stärka samhällskontraktet.

Långsiktigt måste vi återupprätta den förlorade medborgarandan och stärka samhällskontraktet. Det kitt som håller ihop och bygger oss starka inför framtiden. På så sätt stärker vi också den sociala tilliten och vår gemensamma identitet. Vi är svenskar och göteborgare, med olika bakgrund och förutsättningar men med ett gemensamt mål. Ett tryggt Göteborg, vår plats på jorden.

Det vore den enklaste sak i världen att rada upp och peka på de saker som gått fel. Det ökande våldet, våldtäkterna, den religiösa extremismen, hedersvåld, skjutningar, fler no-go-zoner, ungas ohälsa och otrygghet, skenande migrationskostnader, bostadskrisen, kamelfarmer, vidlyftiga resor på skattebetalarnas bekostnad, genuspedagogik, sjunkande skolresultat, slöjtvång i förskolor, tiggeri, böneutrop, SFI-dagis och krisen i välfärdssystemen bara för att nämna några av de problem som Göteborg brottas med.

Skötsamma medborgare

Om vi skulle vilja vinna kortsiktiga politiska poäng skulle denna text vara fylld av det ovanstående. Men det är vår fasta övertygelse att majoriteten av göteborgarna, oavsett bakgrund är skötsamma hederliga medborgare som försöker få sin vardag att gå ihop. De som är gamla nog att minnas längtar efter ett svunnet Göteborg, medan de som vuxit upp i det allt mer segregerade Göteborg törstar efter tillit och framtidshopp.

Vi vill ha en stad där man kan lämna sin dörr olåst, där vi inte behöver vara oroliga över att få våra cyklar stulna, en stad där man skulle våga lämna sitt barn i leksaksaffären medan man gick och handlade i Nordstan. En stad där våra politiker lyssnar på medborgarna, och tar deras oro på allvar. En stad där folkomröstningar betyder något. En stad som inte kommer vara uppgrävd i ett decennium på grund av Västlänken. Ett Göteborg där rättigheter kopplas samman med skyldigheter, en stad där vi först gör vår plikt sedan kräver vi vår rätt. Ett Göteborg där vi tillsammans gläds åt framgångar och hjälps åt vid motgångar. Ett majoritetssamhälle som inte anpassar sig efter minaretsamhället. En stad där segelscouter tillåts, medan föreningar där extremism frodas stoppas.

Till skillnad från övriga partier vågar vi ifrågasätta och vi står på oss när det blir obekvämt.

En trygg stad att leva och bo i helt enkelt. En stad som man vill bli gammal i. Att inte behöva oroa sig för sin ålderdom. En stad där varje barn har möjlighet att nå sin fulla potential och förverkliga sina drömmar. Den staden vill vi bygga. Där goda krafter verkar tillsammans för att nå målet. En trygg vacker stad.

Sverigedemokraterna är i dag det enda partiet som på riktigt kan möjliggöra denna utveckling för Göteborg. Till skillnad från övriga partier vågar vi ifrågasätta och vi står på oss när det blir obekvämt. Vi styrs inte av allianser, fackförbund eller journalister och kan därför göra det bästa för staden. Vi sätter Göteborg först. Det som gör att vi stadigt växer är att vi har stått konsekventa i vår samhällsanalys och inte vänder efter opinionssiffror.

Skiljelinjen mellan göteborgare

Skiljelinjen mellan oss göteborgare går inte i dag mellan var man är född eller vilken bakgrund vi har. Den går inte heller mellan storleken på vår plånbok, eller i vilken stadsdel vi bor i. Skiljelinjen går i dag mellan det konstruktiva och det destruktiva. Mellan dem som fyller våra barn med kunskap och framtidshopp och de som väljer att fylla dem med självömkan och droger. Mellan dem som bygger våra bilar och dem som bränner dem.

Resan mot ett tryggare Göteborg börjar nu. Måhända är det slutet på valrörelsen men det är bara början på att åter skapa ett tryggt Göteborg, vår plats på jorden.

Den 9:e september röstar därför jag och över en miljon människor som Jimmie Åkesson.

Vi röstar på Sverigedemokraterna lokalt, regionalt och nationellt.

Jörgen Fogelklou (SD)

gruppledare Göteborg