Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kristina Winberg (SD), EU-parlamentariker

Vi har lösningarna och väljarna har förstått det

Det är roligt att vara Sverigedemokrat. Särskilt nu när vi fått rätt i så mycket och folket ser det och sympatiserar med oss i stor skala. När vi blir största parti i höst kommer det att vara välförtjänt, skriver Kristina Winberg (SD).

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

För tre år sedan när migrationskrisen var igång men inte alla hade förstått det skrev jag och flera kollegor en debattartikel om att det är dags för den australiska lösningen i migrationspolitiken. Avvisa båtar och ha läger utanför unionen.

Dit är vi nu nästan på väg efter EU-toppmötet förra veckan. EU-kommissionen och alla andra berörda har försökt andra lösningar men misslyckats under flera år. Vi som jobbar med dessa frågor varje dag har vetat att den australiska lösningen kommer men att den politiska korrektheten i EU gör att allt annat måste testas och misslyckas först. Australien löste sitt problem med illegala migranter redan 2013 och unionen kanske inför detta runt 2020. Inga migranter dör på havet kring Australien och det ska vara likadant i Medelhavet.

Känslostyrda

Medan politiker som Angela Merkel och Stefan Löfven (S) i det närmaste ägnade sig åt en suicidal solidaritet baserad på känslor och inte fakta har vi inom SD presenterat lösningar.

Nu är den anskrämliga Dublin IV-reformen i praktiken död efter att EU-ledarna mer vill gå åt frivillighet, både kring omfördelning av migranter och eventuella läger. Cecilia Wikström (L) drev frågan om tvingande omfördelning hårt men nu är detta tvingande mottagande av ekonomiska migranter till min stora glädje avvärjt för denna gången.

Medan politiker som Angela Merkel och Stefan Löfven (S) i det närmaste ägnade sig åt en suicidal solidaritet baserad på känslor och inte fakta har vi inom SD presenterat lösningar.

Jag kandiderar för en ny mandatperiod i Europaparlamentet och här lägger jag fram de frågor jag kommer driva bland andra fram till 2024. Raljant kan man ju säga att det här kanske blir etablissemangets linje år 2030, vår politik brukar kopieras.

Att skicka båtarna tillbaka till Libyen skulle ge ett enormt signalvärde. Det finns flera ännu enklare signaler vi i Sverigedemokraterna vill sända ut i världen när vi är i regeringsställning. Det inkluderar att kraftigt begränsa mängden bidrag till icke-medborgare samt att kraftigt höja kraven för medborgarskap. Det är ett enormt problem att flera EU-länder, däribland Sverige, i dag delar ut medborgarskap utan motkrav eller större krav på långvarig bosättning.

Det viktigaste är dock att vi lämnar den Europeiska unionen så att vi får egen makt över vår gräns och migrationspolitik. En inre marknad är inga problem att vara med i utan att bli påtvingade öppna gränser för icke-EU medborgare.

Få morgondagens politik redan i dag, rösta på oss den 9 september!

Kristina Winberg (SD)

EU-parlamentariker