Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Vår kyrka är öppen för alla

I kyrkovalet håller POSK dörren öppen för motståndare till prästvigda kvinnor och de som kämpar mot samkönade äktenskap. Det är inte öppenhet i praktiken. Vi inom S vill att alla ska känna sig välkomna i Svenska kyrkan, skriver Björn Edvardsson (S).

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik

Kyrkovalet, 4/9

Kyrkan har gått före inom många områden till exempel utbildning, vård, odling. Tyvärr tappade kyrkan bort sitt viktigaste arv från Jesus att alla människor är lika mycket värda, oavsett kön. I urkyrkan hade alla samma värde oavsett om det var en kvinna eller man, slav eller fri. När patriarkatet fick komma inkrypande i kyrkan var det slut med det. Vi inom Socialdemokraterna har vår värdegrund från urkyrkan – frihet, jämlikhet, syskonskap och solidaritet. När kyrkan tappade riktningen och lierade sig med makten fick Gud verka på andra sätt.

Mats Rimborg, att framhålla er nomineringsgrupp som ett alternativ i kyrkovalet med motiveringen att ni står för " tolerans och öppenhet" finner jag svårsmält. POSK, tillsammans med FK, är de två nomineringsgrupper som tydligt håller dörren öppen för motståndare till prästvigda kvinnor och de som kämpar mot samkönade äktenskap.

Vi inom S kämpar den goda kampen för öppenhet, att alla ska känna sig välkomna som de är och vi gör det med kyrkans och medlemmarnas bästa för ögonen. Till skillnad från er vill vi lyssna på alla medlemmar inte bara de som möts på söndagarna, vi tror att alla har något att bidra med.

Björn Edvardsson (S)

ordförande kyrkorådet i Högsbo