Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Liberalerna går till val på att överbrygga klyftorna i Göteborg så att alla göteborgare får möjlighet att forma sitt eget liv. Det är så vi väcker hopp, det är så vi bygger en jämlik stad och det är så framtidsdrömmar blir verkliga. Det är vad vår berättelse handlar om, skriver bland andra Helene Odenjung (L).

Vår berättelse handlar om en stad med drömmar

Vi drömmer oss inte tillbaka till en svunnen tid, vi drömmer om framtiden och vill visa en motbild till de dystopier som sprids om Göteborg. Vi vill visa på all den styrka och kraft som finns och hur vi tillsammans ska kunna lösa de problem som staden trots allt brottas med, skriver Liberalerna i Göteborg.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Vi ser en utveckling där fakta och förnuft får stryka på foten för de snabba svarens svepande förklaringar och formuleringar. Vi ser ett race där fler och fler försöker övertrumfa varandra om vem som kan måla den mörkaste bilden av Göteborg och som får följden att det ena mer extrema förslaget efter det andra presenteras. Det hotar själva grunden för demokratin.

I dag presenterar Liberalerna Göteborg sin berättelse om framtiden och vilka frågor, idéer och värderingar som vi tycker att valrörelsen och de kommande fyra åren borde handla om. Vi liberaler drömmer oss inte tillbaka till en tid som var, vi drömmer om framtiden. Vi vill visa en motbild och ett alternativ för Göteborg.

Var du kommer ifrån och var du bor ska inte avgöra hur bra din skola är, om du kan känna dig trygg, hur du mår eller om du kan få ett jobb. Liberalerna går till val på att överbrygga klyftorna i Göteborg.

Carina Liljesand (L)
Carina Liljesand (L)

Vi liberaler har en stolt historia av kamp för frihet, demokrati och frigörelse. Vi står stabilt på våra värderingar. Men vi blickar hellre framåt, för framtiden är den enda tid som vi kan påverka.

Drömmar ska förverkligas

Göteborg är en stad med innovativa, företagsamma och engagerade

människor. Göteborg har många styrkor men det finns mycket som kan bli bättre. Göteborg är också en stad där klyftorna växer, där ojämlikheten breder ut sig och utanförskapet ökar. Det är en klyfta mellan de som har försörjning, trygghet och alla chanser att lyckas och de som saknar både hopp och möjligheter.

Samtidigt som många göteborgare har fått det bättre, fastnar andra i arbetslöshet och fattigdom. Några barn får en godnattsaga varje kväll innan läggdags, i andra hem öppnar ingen någonsin en bok. En del föräldrar har dubbla högskoleutbildningar, andra har inte klarat grundskolan.

Varenda göteborgare ska ha möjlighet att bestämma över sitt eget liv, och kunna jobba för att uppfylla sina drömmar. Var du kommer ifrån och var du bor ska inte avgöra hur bra din skola är, om du kan känna dig trygg, hur du mår eller om du kan få ett jobb. Liberalerna går till val på att överbrygga klyftorna i Göteborg.

Pär Gustafsson (L)
Pär Gustafsson (L)

Skolan först

Kunskap vinner över pengar, namn och bakgrund när det gäller att nå sina drömmar. Ingen klassresa hade gjorts om det inte vore för ett barn som slet sig loss från en förutbestämd framtid och följde sin dröm. Det är drömmarna om framtiden som är det bränsle som driver liberalers hårda jobb för en lärorik förskola och en kunskapsskola. Därför måste vi lyfta lärarna, ha mer av tidiga insatser och skapa lugn och ro i alla klassrum. Om du håller med om att allt börjar med en riktigt bra skola, ska du välja Liberalerna.

Framtiden ska vara för alla

Vi är övertygade om att människor är kapabla att ta ansvar för sig själva och sin försörjning. Vårt sociala skyddsnät ska fånga den som faller, men inte snärja den som kan stå själv.

Människor som vill försörja sig själva och vara med och bidra, får aldrig en chans till ett första jobb. Det är ett ohållbart slöseri med mänsklig drivkraft och kompetens.

När du är sjuk, gammal eller har ett funktionshinder så ska du ha rätten att vara ditt bästa jag. Du ska kunna fortsätta att leva ditt liv så långt det är möjligt.

Framtiden är din

I Göteborg ska alla få bestämma själva hur en vill leva sitt liv. Hur en klär sig, vem en älskar, tror och heter. Vi är liberaler, så vi tillåter det mesta. Men vi kommer alltid att ta strid mot dem som vill inskränka andra människors frihet. För intolerans är det enda vi inte tål.

Oavsett om du bor i Angered, Askim eller på Avenyn innebär en röst på Liberalerna i september en röst för fler jobb, lägre trösklar till arbetsmarknaden och en skola som sätter kunskapen först.

Vi lever i en brytningstid, i en tid när nazister åter marscherar på våra gator. Vår moderna liberala samhällsmodell hotas av extremister från höger och vänster, från självutnämnda moralpoliser och populister. Om man delar våra värderingar är det viktigare än någonsin att välja det liberala alternativet för Göteborg.

Liberalerna går till val på att överbrygga klyftorna i Göteborg så att alla göteborgare får möjlighet att forma sitt eget liv. Det är så vi väcker hopp, det är så vi bygger en jämlik stad och det är så framtidsdrömmar blir verkliga. Det är vad vår berättelse handlar om.

Helene Odenjung (L)

kommunalråd och gruppledare

Carina Liljesand (L)

ordförande Liberalerna Göteborg

Pär Gustafsson (L)

vice ordförande Liberalerna Göteborg