Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Ett nära samarbete med bostadsbolagen och näringslivet har ökat tryggheten i Västra Hisingen, bland annat genom de otroliga trygghetsvärdar som varje dag vandrar runt i stadsdelen för att skapa trygghet, skriver Rickard Eriksson (M).  Bild: Jonas Lindstedt, Privat
Ett nära samarbete med bostadsbolagen och näringslivet har ökat tryggheten i Västra Hisingen, bland annat genom de otroliga trygghetsvärdar som varje dag vandrar runt i stadsdelen för att skapa trygghet, skriver Rickard Eriksson (M). Bild: Jonas Lindstedt, Privat

Västra Hisingen satsar på trygghet och välfärd

Den senaste tidens rapportering om nedskärningar på Västra Hisingen är en bild vi inte delar. Under det gångna året har vi snarare upplevt en ökad trygghet i vårt område, skriver Rickard Eriksson (M), ordförande stadsdelen Västra Hisingen.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik

Nedskärningar Västra Hisingen, 31/10.

Det var med stor förvåning som jag tog del av GP:s artikel den 21 oktober avseende nerdragningar på trygghetsarbetet i stadsdelen Västra Hisingen och även debattartikeln på samma ämne. Under året har vi stärkt arbetet med samordning med polis och övriga aktörer. Antalet anmälda brott i delar av Biskopsgården har under sommaren 2019 minskat med över 40 procent. Vi har fortsatt hållit öppet på fritidsgårdar och har därtill öppnat en ny fritidsgård under våren 2019.

Ökad trygghet

Ett nära samarbete med bostadsbolagen och näringslivet har ökat tryggheten, bland annat genom de otroliga trygghetsvärdar som varje dag vandrar runt i stadsdelen för att skapa trygghet. Tillsammans med Ung i Västra Hisingen som arbetar direkt med ungdomar i stadsdelen ger detta ett mycket bra resultat. Vi tar inte och kommer inte heller att ta resurser från aktiviteter till unga och unga vuxna.

Dialog och vilja att pröva nytt tillsammans med andra har varit och är ledord och något som Alliansen tror starkt på.

Att bidragsberoendet minskar är givetvis positivt, då egenförsörjning och ett arbete att gå till är mycket viktigt för tryggheten och framtidstron

Antalet försörjningsstödstagare har minskat kraftigt, över 30 procent de senaste åren, och de som når egenförsörjning har ökat. De som har rätt till bistånd och kan styrka behovet får också bistånd. Att bidragsberoendet minskar är givetvis positivt, då egenförsörjning och ett arbete att gå till är mycket viktigt för tryggheten och framtidstron.

Stadsdelen bedriver ett arbete fokuserat på trygghet och att minska antalet personer som är beroende av försörjningsstöd genom en rad insatser. Skolresultaten i flera skolor har förbättrats enormt och antalet nystartade företag genom One Stop Future Shop (numera IBC) har fått uppmärksamhet i hela Sverige.

Viss anpassning sker

Det är korrekt att vissa anpassningar har skett och troligen kommer ske, men det beror på att det kontinuerligt sker översyn av verksamheterna och en anpassning till verkligheten. Återigen framhålls att vi har inte gjort och planerar inte några neddragningar på unga och unga vuxna. Alliansen i Göteborg anser att varje skattekrona ska användas där den gör bäst nytta och då vore det oansvarigt att inte löpande se över verksamheten.

Vi har en fantastisk förvaltning och varje medarbetare gör sitt yttersta för att ge oss en bra stadsdel att verka, bo och leva i

Vi har en fantastisk förvaltning och varje medarbetare gör sitt yttersta för att ge oss en bra stadsdel att verka, bo och leva i. Jag känner stolthet över våra medarbetare. Tillsammans med de starka ideella krafterna inom föreningslivet och våra otroliga invånare gör detta att stadsdelen står stark att möta de utmaningar som står framför oss. Jag är stolt att vara ordförande för och bosatt i en stadsdel som så tydligt visar att tillsammans är vi starka och där utvecklingen går åt helt rätt håll!

Rickard Eriksson (M), ordförande stadsdelen Västra Hisingen