Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Annika Strandhäll är en av Socialdemokraternas mest (ö)kända företrädare. Hennes namn är till stor del byggt av pseudodebatter och avsiktliga missförstånd på Twitter. Ett exempel på detta är när hon påstod att vi struntade i svensk sjukvård för att vi ville fälla Regeringen. En annan gång beskyllde hon Kristdemokraterna för att vara kvinnofientliga för att de spelade låten ’’Sweet home Alabama’’ på ett torgmöte, skriver debattören.  Bild: Erik Simander / TT
Annika Strandhäll är en av Socialdemokraternas mest (ö)kända företrädare. Hennes namn är till stor del byggt av pseudodebatter och avsiktliga missförstånd på Twitter. Ett exempel på detta är när hon påstod att vi struntade i svensk sjukvård för att vi ville fälla Regeringen. En annan gång beskyllde hon Kristdemokraterna för att vara kvinnofientliga för att de spelade låten ’’Sweet home Alabama’’ på ett torgmöte, skriver debattören. Bild: Erik Simander / TT

Ta ansvar för den egna politiken istället Strandhäll

Annika Strandhäll borde fokusera på att få vårt samhälle på fötter istället för att attackera enskilda politiska motståndare, skriver Henrik Gustafsson, presschef Sverigedemokraterna i en replik.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik

23/7 Det går inte att lite på Ulf Kristersson

Annika Strandhäll menar att Ulf Kristersson borde ta ansvar och ställas till svars för saker som sagts i vårt parti. Med den logiken kan man fråga vilket ansvar Stefan Löfven bör ta för saker som sagts inom Miljöpartiet? Exempelvis när Miljöpartiets grundare Per Gahrton skyllde skandalen kring Mehmet Kaplan på Israel och fick det att låta som en sionistisk konspiration, eller när en miljöpartistisk politiker i Landskrona ansåg att ’’en ihjälskjuten invandrare är bästa julklappen’’. Det är givetvis inte så det går till, Strandhälls argumentation är därför lika oseriös som den kommunikation hon vanligtvis för.

Avsiktliga missförstånd

Annika Strandhäll är en av Socialdemokraternas mest (ö)kända företrädare. Hennes namn är till stor del byggt av pseudodebatter och avsiktliga missförstånd på Twitter. Ett exempel på detta är när hon påstod att vi struntade i svensk sjukvård för att vi ville fälla Regeringen. En annan gång beskyllde hon Kristdemokraterna för att vara kvinnofientliga för att de spelade låten ’’Sweet home Alabama’’ på ett torgmöte. Detta är med andra ord inte första gången Strandhäll begår ett lågvattenmärke i debatten.

Vi förstår att det skrämmer Strandhäll när oppositionen samlas och kan diskutera frågor där man tycker ungefär lika. Nödvändigheten för detta har dock aldrig varit så stor som den är nu.

Vårdens kris fördjupas till följd av Regeringens misslyckande med att skydda våra mest utsatta under Corona-pandemin. Migrationspolitiken saknar fortfarande åtgärder då Regeringen inte lyckats lägga fram restriktiva och hållbara förslag. Välfärden i vårt land får inte nog med resurser för att hjälpa människor i nöd.

Hitta lösningar

Istället för att presentera lösningar på dessa problem lyfter Annika Strandhäll enskilda uttalanden och karaktäriserar vårt parti utefter det. Det kan liknas med om vi skulle titta på den S-politiker i Kiruna som sköt sin fru i huvudet när hon låg och sov , för att sedan säga att Socialdemokraterna är ett parti för kvinnomördare. Självklart är det ingen som resonerar så. Detta borde Strandhäll förstå.

Regeringens passivitet inför den negativa samhällsutvecklingen har visat att de inte klarar av sitt uppdrag. Vi är redo att ta ansvar och samtala med övriga oppositionen om hur vi kan få samhället på fötter igen. Det är denna uppgift som borde få ditt fokus, synd att du inte ser det Annika Strandhäll.

Henrik Gustafsson, presschef Sverigedemokraterna