Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sverige behöver förändring på riktigt

Där både den förra Alliansregeringen och den nuvarande regeringen med Socialdemokraterna i spetsen har misslyckats, har Sverigedemokraterna både vilja och förmåga att komma tillrätta med samhällsproblemen. Sverige behöver förändring – på riktigt, skriver Jimmie Åkesson (SD).

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Riksdagsvalet 2018

I morgon: Moderaterna

Med mindre än en månad kvar till valet börjar vi nu närma oss slutspurten av valrörelsen. Under de senaste månaderna som har gått har vi sett en rad olika utspel och löften från de olika partierna, och detta lär med största sannolikhet fortsätta ända fram till valdagen den 9 september.

I och med den situation som Sverige befinner sig i kan vi dock inte låta bli att se den här typen av agerande från övriga partier som cyniskt. I tider av kraftigt ökad otrygghet och stadigt försämrad välfärd kan man tycka att konkreta förslag och handlingskraft borde ha kommit för flera år sedan.

De flesta människor förstår att alla dessa problem som Sverige präglas av inte uppstod över en natt. Allt från intresseorganisationer, till de som faktiskt berörs av problemen, har gång på gång påtalat detta och varnat för konsekvenserna av att inte vidta nödvändiga åtgärder. Det har dock fallit för döva öron hos både Socialdemokratiska och borgerliga regeringar som vägrat se problemen. Tills nu – när det börjar närma sig val.

Migrationspolitiken måste reformeras i grunden

Vi menar att politiker inte bara kan lova saker en gång vart fjärde år, för att sen återgå till samma destruktiva och verklighetsfrånvända politik så fort vallokalerna har stängt. Det duger helt enkelt inte. Det svenska folket förtjänar bättre än så.

Den negativa samhällsutvecklingen beror inte enbart på en sak, utan det vi ser är hur hela det svenska välfärdssamhället krackelerar till följd av åratal av generellt ansvarslös politik och svagt ledarskap. Sverigedemokraterna har därför presenterat fyra fokusområden som vi går till val på:

Vården

Den svenska hälso- och sjukvården ska erbjuda de senaste kunskaperna, beprövade och avancerade behandlingsmetoder, den senaste tekniken och väl fungerande läkemedel. Allt detta behövs för att på bästa sätt kunna bota, lindra och förebygga sjukdom och ohälsa – både fysisk och psykisk sådan.

För oss räcker det dock inte med att ha en sjukvård vars kvalitet är i världsklass, utan även tillgängligheten måste vara god. Så ser det tyvärr inte ut i dag. Över en femtedel av alla människor i behov av operation eller annan åtgärd får numera vänta längre än vad den lagstadgade vårdgarantin kräver.

Den hårt arbetande personalen inom vården är nyckeln till att förbättra tillgängligheten, och det är också till dem vi riktar flertalet av våra satsningar. Sverigedemokraterna tänker inte minska vårdköerna – vi tänker ta bort vårdköerna helt och hållet.

Sammanhållning

Sverige är vårt gemensamma hem, och Sverigedemokraterna vill se ett samhälle med stark social tillit medborgare emellan. Ett samhälle med både samhörighet och solidaritet.

Sverige ska vara ett land där människor har utgångspunkten att göra sin plikt innan man kräver sin rätt, med vetskap om och stolthet över att vårt bidrag bygger samhället starkare – ett samhälle vars helhet är starkare än sina beståndsdelar tillsammans.

Tillsammans med ett uppvärderat medborgarskap, ökade krav samt förbättrade möjligheter för de som vill bli en del av vårt land vill vi återuppbygga den sociala tilliten som en gång gjorde Sverige till ett fantastiskt land att leva i.

Lag och rättvisa

Att känna sig otrygg är att inte känna sig fri, och varje gång någon känner rädsla över att bli utsatt för brott så är det ett misslyckande för svenska politiker. Kriminella ska inte få möjlighet att förstöra livet för andra människor.

Polisen ska komma när den behövs, kriminella ska få kännbara straff och brottsoffer ska få den upprättelse de förtjänar. För att åstadkomma detta måste polisen få de resurser samt befogenheter de behöver för att kunna utföra sitt jobb. Hot och våld mot blåljuspersonal ska tas på största allvar och bemötas med hårda straff för gärningsmännen.

Invandring

Sverige har under en mycket lång tid haft en asylinvandring långt över genomsnittet i Europa. Såväl politiker som skribenter i landets tidningar har gång på gång hävdat att den ansvarslösa invandringen kommer att bli lönsam på sikt, och att den behövs för att Sverige ska klara välfärden. Numera står det dock klart och tydligt att detta inte är fallet. Utöver kraftigt ökad segregation har välfärden fått lida av att pengar i stället behövts för att finansiera massinvandringen. Pensionsmyndigheten är en av de instanser som konstaterat att den höga invandringen kommer att leda till ännu lägre pensioner för Sveriges äldre. Assistansen och sjukförsäkringen är andra områden som drabbas av neddragningar som följd.

Ovanstående vittnar om att migrationspolitiken måste reformeras i grunden, och Sverigedemokraterna vill därför införa ett stopp i asylmottagningen från länder som inte ligger i vårt direkta närområde. Vi menar att landets resurser ska gå till välfärden och det svenska folket i första hand.

Där både den förra Alliansregeringen och den nuvarande regeringen med Socialdemokraterna i spetsen har misslyckats, har Sverigedemokraterna både vilja och förmåga att komma tillrätta med samhällsproblemen. Sverige behöver förändring – på riktigt.

Jimmie Åkesson (SD)

partiledare