Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Henrik Munck (D), Demokraterna

Svenska lagar överträffar rosa välvilja

Sveriges rikes lag beskriver hur vårt samhälle ska fungera. Demokraternas förslag för jämställdhet och utsatta grupper grundar sig i våra lagar, skriver Henrik Munck (D).

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik

Utsatta grupper, 23/8

Utan lagen finns inte Sverige. Men en del politiker verkar glömma bort lagarna när man ska framhålla sina egna politiska idéer framför andras.

Tina Lundberg från Feministiskt initiativ svingar rosa anklagelser mot Demokraterna på GP Debatt. Hon tycker att det inte är tillräckligt många ord som ”diskriminering” och ”mänskliga rättigheter” et cetera i Demokraternas budgetdokument. Hon pekar också på att gruppen ensamkommande pojkar/män inte lyfts upp särskilt.

Lagar styr Sverige

Förklaringen är enkel. En svensk kommuns uppgift och ansvar beskrivs noga i lagarna. Alltifrån Kommunallagen, Socialtjänstlagen, Plan- och Bygglagen, Skollagen, och flera andra lagar. I Föräldrabalken framgår vilket ansvar som föräldrar har för sina barns uppväxt och utveckling.

Demokraternas grundläggande ambition är att säkerställa att Sveriges lagar följs, och vi har utformat vår politiska styrning därefter.

I lagarna finns svaren på Lundbergs alla frågor om jämställdhet och diskriminering med mera. Ordet lagstiftning nämns 26 gånger på 59 sidor i Demokraternas kompletta budgetdokument med alla politikområden. Andra partier nämner knappt det ordet alls.

Grund för en bra politik

Politiker kan verka för att lagarna följs genom att styra och leda kommunen så att kommunens medarbetare får rätt förutsättningar.

Undersköterskan på äldreboendet, förskolläraren och andra medarbetare i kommunen skapar välfärd för unga, gamla och för personer med särskilda behov.

Låt oss bejaka lagstiftningen som grund för samhället, och som grund för en bra politik. Våra lagar överträffar rosa välvilja.

Välkomna till Demokraternas sätt att styra Göteborg för mer välfärd och trygghet. För alla. Utifrån Sveriges lagar.

Henrik Munck (D)

Demokraterna