Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Det verkar finnas ett vurmande för den våldsverkande delen av vänsteraktivismen inom Vänsterpartiet som inte minst kan hittas hos Loan Sundman som direkt uttalat sitt stöd för AFA när hon skriver i en tweet att ’’jag har absolut inget emot AFA, tvärtom men dåliga aktioner måste få kritiseras
Det verkar finnas ett vurmande för den våldsverkande delen av vänsteraktivismen inom Vänsterpartiet som inte minst kan hittas hos Loan Sundman som direkt uttalat sitt stöd för AFA när hon skriver i en tweet att ’’jag har absolut inget emot AFA, tvärtom men dåliga aktioner måste få kritiseras", skriver debattören. Bild: Jessica Gow/TT

Sundmans kritik mot AFA:s aktion klingar falskt

Loan Sundman anklagar mig för att vara ohederlig i min argumentation. I sin replik påstår hon att det är att slå in öppna dörrar att anklaga vänstern för samröre med AFA. Men på sociala medier uttalar hon direkt stöd till AFA, en organisation hon "absolut inte har någonting emot". Sundman borde höja kraven på hederlighet även för sig själv, skriver Peter Freij, ordförande Moderaterna Tyresö.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Slutreplik

8/5 Ohederligt att hävda att Sjöstedt inte har tagit avstånd från AFA

4/5 Sjöstedts agerande banar väg för att det politiska våldet eskalerar

Loan Sundman hävdar att jag agerat ohederligt då jag påstår att Jonas Sjöstedt inte tillräckligt tydligt tagit avstånd från AFA som organisation.

Jonas Sjöstedt har mycket riktigt uttalat sig om angreppet som han beskriver som: ’’ totalt omdömeslöst, hot, våld och skadegörelse är alltid felriktat, mot folkvalda är det ännu värre’’. Detta är vad man kan förvänta sig av en partiledare för ett demokratiskt valt parti.

Vad man ytterligare kan förvänta sig är att Vänsterpartiets partiledare för sig och sitt partis räkning även tog avstånd från inte bara det här angreppet utan även från AFA som organisation.

Även om AFA kanske inte kan räknas som en underorganisation till Vänsterpartiet så är det en organisation som agerar i Vänsterpartiets svans.

Jag anser fortfarande inte att Jonas Sjöstedt tydligt tagit avstånd från AFA som organisation och jag tror tyvärr inte att detta är något vi kommer att få se i närtid.

Vurmande för våldsverkarna

Det verkar finnas ett vurmande för den våldsverkande delen av vänsteraktivismen inom Vänsterpartiet som inte minst kan hittas hos Loan Sundman som direkt uttalat sitt stöd för AFA när hon skriver i en tweet att ’’jag har absolut inget emot AFA, tvärtom men dåliga aktioner måste få kritiseras’’.

Med den inställningen hos Loan Sundman så är det inte anmärkningsvärt att Sundman går till försvar för sin partiledare i frågan.

När debattören nu recenserar min debattartikel för att innehålla billig, ohederlig argumentation så kan jag bara konstatera att debattören själv borde ställa krav på en något högre intellektuell hederlighet i sin kritik.

Min sammanvägda bedömning är att Vänsterpartiet skulle må bra av att en gång för alla ta avstånd från AFA.

Därför välkomnar jag ett tydligt avståndstagande från AFA inte bara av Jonas Sjöstedt utan också gärna av Loan Sundman.

Peter Freij, ordförande Moderaterna Tyresö