Jörgen Fogelklou (SD), kommunalråd Göteborg.
Jörgen Fogelklou (SD), kommunalråd Göteborg.

Socialism är att göra slut på andras pengar

Nu är det dags att reda ut sviterna efter de notor staden fått under de senaste tre årens migration. Detta märks nu ute i våra redan hårt ansatta stadsdelar, inte minst i Örgryte- Härlanda, skriver Sverigedemokraterna.

ANNONS

Det är skönt att vara generös, men det är alldeles för lätt med andra människors pengar, det vill säga skattemedel. S, V och MP har varit extremt villiga att satsa kapital på mottagning av nyanlända. Då får annat stå tillbaka, något som vi nu märker av.

Under 2016 betalade vår stad 175 miljoner kronor för platser till nyanlända som aldrig användes.

Under 2016 betalade vår stad 175 miljoner kronor för platser till nyanlända som aldrig användes. Det kan jämföras med de 200 miljoner som alla 73 kommuner i Västsverige betalade för tomma platser under denna period. Samtidigt byggdes extremt dyra modulhus vid Askimsbadet.

Social resursförvaltning under ledning av Marina Johansson (S) betalade ut över två miljoner till fotbollsklubben Qvidings ankomstboende för ensamkommande, trots att klubben utretts för grova bedrägerier av skattemedel. De misstänks ha lurat både Göteborgs stad och staten med falska underlag till bidragsansökningar, ett avtal som löpte på utan kontrakt.

ANNONS

Avtalen förhandlades fram av kommunens verksamhetschef som även var ansvarig för en affär värd 82 miljoner med bolaget Hero. Ett dygn efter att sista avtalet slöts ”bytte hon sida” och blev operativ chef hos Hero. Kommunen betalade ut 81 000 kronor varje dag för tomma platser till Hero. Nästan 2,5 miljoner i månaden.

2018 har SDN i Örgryte-Härlanda visat ett resultat på minus 29,1 miljoner, vilket innebär ett negativt kapital på 17,9 miljoner att återställa 2019.

2018 har SDN i Örgryte-Härlanda visat ett resultat på minus 29,1 miljoner, vilket innebär ett negativt kapital på 17,9 miljoner att återställa 2019. Detta informerades den nya nämnden om på senaste mötet 26/2. Nu krävs strama åtgärder som främst kommer att drabba barn och äldre. Det är inga roliga beslut att ta, men återställande av kapital är nödvändigt för att inte ge än värre konsekvenser till nästa budgetår.

Ironiskt nog är de partier som tidigare huvudlöst öst medel över nyanlända, de som nu sätter sig emot tjänstemännens förslag på nödvändiga besparingar för att kunna rädda hem situationen tre år senare.

Ironiskt nog är de partier som tidigare huvudlöst öst medel över nyanlända, de som nu sätter sig emot tjänstemännens förslag på nödvändiga besparingar för att kunna rädda hem situationen tre år senare.

Det måste kännas skönt och ansvarslöst att först kunna slösa obehindrat med skattebetalarnas pengar, för att sedan vara den sida som motsätter sig akuta och nödvändiga besparingar.

Som nya i SDN får vi nu vara med och ”städa upp” det som de rödgröna orsakat. Vi försöker ta ansvar medan V, S och MP inte vill reda ut vad deras politik ställt till med.

ANNONS

Jörgen Fogelklou (SD)

kommunalråd Göteborg

Agneta Kjaerbeck (SD)

ledamot SDN Örgryte-Härlanda

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Kommentera artikeln

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS