Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Smutskastningen i årets valrörelse är inledd sedan länge

Vårt löfte i valrörelsen blir att inte spela med i den pajkastning som Ann-Sofie Hermansson (S) för. Vi vill driva fram vår gemensamma allianspolitik och i stället prata om våra förslag och reformer som riktar sig till de strävsamma göteborgarna, skriver Jonas Ransgård (M), Helene Odenjung (L) och David Lega (KD).

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Slutreplik

Valrörelsen 2018, 15/6

Det är lätt att tala om Göteborg i siffror. Om hur staden efter 24 års socialdemokratiskt styre gång efter gång halkar efter, rasar nedåt och dras isär när vi sätter siffror på det kvitto som Ann-Sofie Hermansson lämnar efter sig. När brukarna rankar sin hemtjänst kommer Göteborg sjua från botten i hela Sverige. Svenskt Näringslivs företagsrankning ger vid handen att Göteborg ligger på plats 283 av 290 när småföretagare bedömer kommunens service och bemötandet från de styrande politikerna. Skillnaden i livslängd längs ändhållplatserna på spårvagnslinje 11 ökar. Detta duger inte.

Socialdemokraterna har regerat sönder Göteborg och sig själva. Tonläget från stadens gamla maktparti blir alltmer desperat och konfrontativt

Bortom tomma vallöften

Bortom siffrorna om Göteborg finns göteborgarna. Bortom tomma socialdemokratiska vallöften finns det strävsamma företagare och föreningar som vill göra rätt för sig. Som gärna deltar i offentliga upphandlingar eller i sociala insatser i skolan, bara de ges chansen av stadens styrande. Vi vet att många äldre gärna väljer sitt äldreboende själv, uppskattar doften av nybakat bröd på trygghetsboendet eller gärna går på teater – bara de fick chansen av den socialdemokratiska ledningen. Alliansen ser att förskolan och skolan måste ges rätt resurser och förutsättningar så att vartenda barn får möjlighet att lära sig, växa och ta steget ut i vuxenlivet. Då handlar det om att satsa på lärarna, minska barngrupperna och prioritera elevhälsan. Att våga prioritera bort de kommunala jippon, prestigeprojekt och prioritera kärnverksamheten i välfärden för att få rätt resurser att investera i skola och omsorg. Det var vad vårt gemensamma budgetförslag har haft som röd tråd. Det är vårt löfte till göteborgarna.

Pajkastning

Socialdemokraterna har regerat sönder Göteborg och sig själva. Tonläget från stadens gamla maktparti blir alltmer desperat och konfrontativt. Smutskastningen i årets valrörelse är inledd sedan länge. Vårt löfte i valrörelsen blir att inte spela med i pajkastningen. Vi vill föra fram vår gemensamma allianspolitik och i stället prata om våra förslag och reformer som riktar sig till de strävsamma göteborgarna. Bakom larmsignalerna om skolresultat, företagsrankning och otrygghet finns nämligen de vanliga, hederliga, strävsamma göteborgarna. De som Socialdemokraterna glömt men som förtjänar en skola som ser alla, en trygghet som möjliggör frihet och en äldreomsorg präglad av valfrihet och hög kvalitet. Vi vet att Göteborg kan bättre. Nu hoppas vi att Ann-Sofie Hermansson försöker bättre i sin hätska valretorik.

Jonas Ransgård (M)

oppositionsledare Göteborg

Helene Odenjung (L)

oppositionsråd Göteborg

David Lega (KD)

oppositionsråd Göteborg