Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Ingenstans i hemställan nämner Selma folkhögskoleförening att de har något kapital eller några resurser att gå in med, skriver debattörerna.  Bild: Stefan Berg
Ingenstans i hemställan nämner Selma folkhögskoleförening att de har något kapital eller några resurser att gå in med, skriver debattörerna. Bild: Stefan Berg

Selma folkhögskola har drabbats av storhetsvansinne

Selma folkhögskoleförenings hemställan innehåller flera grova felaktigheter och visar på stor okunskap om vår pedagogiska, finansiella och administrativa verklighet, skriver bland andra Johanna Bernhardson, lärare på Filmutbildningen.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik

Selma folkhögskoleförening, 12/12

Vi, personalen på Göteborgs folkhögskola, hade nog kunnat överse med bristen på kommunikation från Selmas folkhögskoleförening när det gäller deras hemställan om att ta över vår skola om de hade haft ett seriöst, kunnigt och genomarbetat förslag för att förstärka folkbildningen och vår folkhögskola. I stället innehåller deras hemställan flera grova felaktigheter och visar på stor okunskap om vår pedagogiska, finansiella och administrativa verklighet.

Ingenstans nämner föreningen att de har något kapital eller några resurser att gå in med

Om Selma folkhögskoleförenings hemställan om att ta över vår skola skulle genomföras, skulle Göteborgs folkhögskolas statsbidrag, regionbidrag, våra till viss del nyrenoverade lokaler, vår personal och vårt goda renommé överföras till Selma folkhögskoleförening till priset av – ingenting. Ingenstans nämner föreningen att de har något kapital eller några resurser att gå in med.

Underminerar vår verksamhet

Vi i personalen är inte oroliga – vi är förbannade över att vår verksamhet störs av ett okunnigt och nonchalant förslag som har som avsikt att underminera vår verksamhet till förmån för sin egen förenings plånbok.

I stället har de fått storhetsvansinne och vill helt ta över en av de största folkhögskolorna i Sverige

Selma folkhögskoleförening känner sig vantolkade och missförstådda, men när vi läser deras hemställan kan vi inte tolka det på annat sätt än ett angrepp mot vår i dag framgångsrika verksamhet inom folkbildning och utbildning. Om Selma folkhögskoleförening menat allvar med sitt arbete mot hedersvåld, borde de följt det vanliga förfarandet vid uppdragsutbildningar och inlett ett samarbete med oss. I stället har de fått storhetsvansinne och vill helt ta över en av de största folkhögskolorna i Sverige.

Vi förstår inte poängen med att gå vidare med ett förslag som är formulerat som en förolämpning mot både Västra Götalandsregionen och vår folkhögskola. Vi önskar oss arbetsro och att få fortsätta vårt i dag framgångsrika arbete med att stärka demokratin, folkbildningen och det livslånga lärandet.

All personal på Göteborgs folkhögskola genom:

Johanna Bernhardson, lärare på Filmutbildningen

Anna Hermansson, lärare på Allmän linje och studievägledare

Gunilla Jansson, kurator

Anders Nilsson, lärare på Allmän linje och Stödassistentutbildningen

Chris Turner, lärare på Allmän linje