Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

SD är de enda som på riktigt motsätter sig asylpolitiken

Moderaten Ingamaj Wallertz Olsson påstår att ”Sverigedemokraterna har en uppfattning som inte förändras oavsett omgivning”. Det är korrekt. Vi är de enda som konsekvent motsätter oss den rådande asylpolitiken, skriver Tomas Brandberg (SD) och Jörgen Fogelklou (SD).

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik

Migrationspolitiken, 12/7

Vi gratulerar Moderaterna till att de har en trogen anhängare i Ingamaj Wallertz Olsson. Hon ställer sig av allt att döma helhjärtat bakom varje moderatledare, oavsett vilken politisk linje han eller hon väljer. Om Moderaterna efter nästa val väljer en ny partiledare, som tar Sverigedemokraternas utsträckta hand, kommer hon sannolikt att stödja även detta. Det ser vi fram emot.

Hon påstår att ”Sverigedemokraterna har en uppfattning som inte förändras oavsett omgivning”. Med detta menar hon förstås att vi sedan lång tid tillbaka konsekvent har motsatt oss Sveriges alltför liberala migrationspolitik. Det är helt korrekt uppfattat.

Väljarna vet var de har oss

Vi såg för länge sedan vart den svenska flyktingpolitiken var på väg och vi motsatte oss med kraft denna utveckling. Vi tror att väljarna känner en trygghet i att veta var de har oss, till skillnad från Moderaterna som byter åsikt när det passar.

Endast Sverigedemokraterna motsätter sig konsekvent en asylpolitik som nått vägs ände

Wallertz Olsson vill inte att migrationspolitiken ska tillåtas dominera debatten, eftersom ”i stort sett alla är överens”. Detta är precis vad Moderaterna och Socialdemokraterna vill att väljarna ska tänka, att frågan är löst och borta från dagordningen.

För det första är det väljarna som bestämmer vad som är viktigt och för det andra fick under 2017 över 80 000 invandrare uppehållstillstånd i Sverige, som antingen flyktingar eller anhöriginvandrare. Vad gäller anhöriginvandringen så var 2017 enligt Migrationsverket all time high.

Måste få ordning på migrationspolitiken

Detta i sin tur belastar ytterligare just sjukvård, skola, bostäder, rättsväsende och så vidare, alltså precis de områden som Wallertz Olsson vill ha högst på dagordningen. Får vi inte ordning på migrationspolitiken så får vi inte ordning på något av det där. Nyligen ställde sig en majoritet av riksdagen bakom en helt undermålig lag, som skulle ge tusentals vuxna afghaner utan asylskäl rätt att stanna i Sverige.

Så nej, alla är inte överens. Endast Sverigedemokraterna motsätter sig konsekvent en asylpolitik som nått vägs ände.

Tomas Brandberg (SD)

riksdagskandidat, Sjuhärad

Jörgen Fogelklou (SD)

gruppledare, Göteborg