Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Daniel Bernmar (V), oppositionsråd Göteborg. Lisebergshallen har rivits p g a bygget av Västlänken.
Daniel Bernmar (V), oppositionsråd Göteborg. Lisebergshallen har rivits p g a bygget av Västlänken.

RIK har rätt - bygg ny arena nu

Lisebergshallen måste ersättas snarast. Vänsterpartiet delar helt Redbergslids IK:s uppfattning om att det är dags att gå från ord till handling, skriver Daniel Bernmar (V) oppositionsråd.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik

Ny arena, 8/4

Det som inte fick hända har hänt. Lisebergshallen revs innan en ersättningsarena fanns på plats. Arenan har använts till konserter, teaterföreställningar, kongresser och av flera idrotter. Dessutom har arenan varit hemvist för handbollsklubben Redbergslids IK, att det inte finns en ersättningsarena på plats har därför slagit särskilt hårt emot dem.

Förra mandatperioden tog Vänsterpartiet initiativ till att hitta en lösning för att ersätta Lisebergshallen och Scandinavium. Men frågan kidnappades senare av de borgerliga partierna och Socialdemokraterna som begravde frågan i utredningar.

I stället för att hitta en lösning för Lisebergshallen föreslog de att sälja ut kommunalt ägda arenor och bygga ett enormt köpcentrum mitt i Göteborg. Frågan har nu hamnat i ett utredningslimbo och dras i långbänk medan flera tidigare hyresgäster i Lisebergshallen inte längre har någon rimlig hemmaarena. Ett mycket oansvarigt agerande mot Göteborgsidrotten.

Sedan de borgerliga partierna kom till makten i Göteborg har de sänkt flera planerade lösningar för idrottens behov snarare än leverera några egna

I höstas tog Vänsterpartiet och de rödgrönrosa ett nytt initiativ till lösning genom att begära mark i Kviberg för att bygga en kommunal idrottshall med publikkapacitet för 1 500 personer. Nu ska snart alla partier ta ställning till förslaget. Tyvärr har vi inga stora förhoppningar, de borgerliga partierna har länge försökt skjuta projektet i sank utan att ha någon lösning på vart handbollen ska ta vägen.

Sedan de borgerliga partierna kom till makten i Göteborg har de sänkt flera planerade lösningar för idrottens behov snarare än leverera några egna. Allt från indragna ishallar i Slottskogsområdet till att försöka att stoppa en idrottshall för handbollen. Dessutom har de slopat fritt inträde på simhallar och gratis simskola för unga.

Vi uppmanar nu de borgerliga partierna att ta sitt förnuft till fånga och medverka till en lösning för elithandbollen. Göteborg behöver fortsätta att göra offensiva investeringar för idrotten och välfärden. Vänsterpartiet en garant för detta även i framtiden.

Daniel Bernmar (V)

oppositionsråd Göteborg