Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Om övriga partier lagt prestigen åt sidan och stött vårt förslag redan 2019 skulle Hagaklinikens ägare Ali Hajimirsadeghi inte behövt gå ut i media för att han nu känna att vi politiker inte tar hans och andras oro på allvar. För det gör vi, åtminstone vi Sverigedemokrater, skriver debattören. Bild: Olof Ohlsson/Göteborgs-Posten
Om övriga partier lagt prestigen åt sidan och stött vårt förslag redan 2019 skulle Hagaklinikens ägare Ali Hajimirsadeghi inte behövt gå ut i media för att han nu känna att vi politiker inte tar hans och andras oro på allvar. För det gör vi, åtminstone vi Sverigedemokrater, skriver debattören. Bild: Olof Ohlsson/Göteborgs-Posten

Politikernas flathet när vårdcentraler sprängs är skrämmande

Göteborgare avstår från att röra sig fritt i samhället på kvällarna och kvinnor går med pepparspray i väskan. Föräldrarna stannar hos barnen på lekplatser och hämtar och lämnar dem från och till skolan. Politiker och journalister som förringar vardagen vi lever i och som undanhåller allvaret i utvecklingen, de är rent av skadliga och farliga i sina ämbeten, skriver Jörgen Fogelklou.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Två bombattentat har drabbat vårdcentralen Hagakliniken i Göteborg. En av de två kvinnor som skadats är 85 år. Hennes tillstånd är allvarligt. Splitterskador - precis som vid ett krig, fast på en vårdcentral i Göteborg.

Under alla våra ungdomsår under uppväxten i Göteborg hörde vi aldrig talas eller läste om att en vårdcentral, ett sjukhus eller ambulanser under utryckning utsattes för skadegörelse. Nu orkar vi knappt ta till oss att räddningspersonalens arbete och vardag blivit att ständigt utgå från potentiella överfall.

Indirekt medskyldig

De som står skyldiga till attentatet i Haga ska dömas hårt. Den politiker som låter sig tystas och inte går ut och fördömer dessa gärningar är indirekt medskyldig till den kriminella handlingen, eftersom det signalerar att brottet klassas som en bagatell.

Attentatet i Haga är bara ett exempel bland flera hundra ytterst allvarliga brott, sprängningar, bilbränder, grova rån, dråp och mord som skett hittills under 2020 i Sverige. Vi sverigedemokrater får ofta höra att vi överdriver och begår en slags en förgrovning av tillståndet i Sverige. De som ansvarar för media har många gånger inte förstått eller vill inte begripa vad vi menar.

Utsatts för brott

Vårt syfte har varit och är fortfarande att beskriva vad det innebär när barn och vuxna lever med ständig oro och skräck inför vad som kan hända på allmänna platser i landet. Flickor och kvinnor törs inte längre röra sig fritt eller motionera var som helst. En allt för stor del av de elever som går i högstadiet har utsatts för olika brott det senaste året. Det är stölder, misshandel och sexuella övergrepp. Föräldrar säger åt sina barn att lämna över mobiltelefoner och jackor om de utsätts för rån.

Rasismen går åt flera håll, så även mot svenskfödda unga pojkar som rånas och förnedras. Behov av utökade befogenheter och tätare patrullering med väktare, husrannsakan hos gängkriminella, vakter och poliser på idrottsevenemang, på centralen, i Nordstan, det är samtliga bevis på tillståndet just nu.

Kriskommissionen skulle kontinuerligt följa upp trygghetsfrågorna och utvecklingen i Göteborg gällande gängkriminalitet, skjutningar, sprängningar, rån och andra kriminella händelser.

Sverigedemokraterna krävde redan i slutet av 2019 att en kriskommission inrättades i Göteborg. Kriskommissionen skulle kontinuerligt följa upp trygghetsfrågorna och utvecklingen i Göteborg gällande gängkriminalitet, skjutningar, sprängningar, rån och andra kriminella händelser.

Om övriga partier lagt prestigen åt sidan och stött vårt förslag redan 2019 skulle Hagaklinikens ägare Ali Hajimirsadeghi inte behövt gå ut i media för att han nu känna att vi politiker inte tar hans och andras oro på allvar. För det gör vi, åtminstone vi Sverigedemokrater

Jörgen Fogelklou (SD), kommunalråd