Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ni sprider lögner om vår politik

Våra politiska motståndare kokar soppa på en spik och kopplar okunnigt ihop SD med Nordiska motståndsrörelsen NMR. SD arbetar aktivt för att människor som flyttar hit skall bli en del av det svenska samhället. Och vi vill utreda en kriminalisering av NMR, skriver Johan Johansson, Ungsvenskarna och Jörgen Fogelklou (SD).

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik

NMR och SD, 27/9

Det nu är mindre än ett år kvar till valet 2018. Tyvärr märker vi redan nu samma tendenser som inför tidigare valrörelser. Politiska motståndare och media försöker måla på oss sverigedemokrater epitet och åsikter som är direkt felaktiga. En av dessa är f d ordförande för LUF, Henrik Edin. Han skriver bland annat att Sverigedemokraterna och NMR har ett ”obestridligt släktskap” och vi har ”ideologiska likheter”. Återigen kokar politiska motståndare soppa på en spik, i stället för att framföra sakliga argument.

Vi kan lätt konstatera att Henrik Edin antingen är helt okunnig om vår politik eller ljuger. Han anser att tre särdrag förenar oss:

SD och NMR är emot mångkultur. Sanningen är att Sverigedemokraterna är emot den mångkulturalism och segregation som skapats de senaste decennierna genom svensk invandringspolitik. Det Edin glömmer nämna är att SD faktiskt arbetar aktivt för att människor som flyttar hit skall bli en del av det svenska samhället. NMR vill ”rasbedöma” och skicka ut alla människor som inte tillhör deras idealbild. Visst är det en stor skillnad?

SD och NMR anser att det finns en konspiration som styr samhället. Det stämmer att SD talar om att det finns ett vänsterliberalt etablissemang, det är dock ingen konspiration utan fakta. Decemberöverenskommelsen – behöver man säga mer?

SD och NMR sägs ”förbehållslöst attackera” två grupper av människor. Det stämmer inte, SD har aldrig pekat ut en grupp människor och attackerat dem. Däremot har SD kritiserat en anpassning till islam som har skett och sker på vissa håll i Sverige.

Tar avstånd från extremism

Slutligen tycker vi att det är olyckligt att NMR skall demonstrera i Göteborg, dock måste vi komma ihåg att det är en grundlagsskyddad rättighet att få demonstrera. Vi vill dock gå längre än många andra partier och utreda en kriminalisering av organisationen NMR.

SD tar naturligtvis avstånd från all form av extremism och rasism och vi har uttryckt våra sympatier för dem som kommer att drabbas av lördagens demonstration.

Johan Johansson

kontaktperson Ungsvenskarna Göteborg

Jörgen Fogelklou (SD)

distriktsordförande Sverigedemokraterna Göteborg