Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Försöket med stadsdelsvärdar bör avvecklas. Detta är en mycket större besparing än vad kaféverksamheten i Geråshallen kan inbringa, skriver Alliansen SDN Östra Göteborg.

Ni rödgröna prioriterar fel saker i östra Göteborg

Avveckla försöket med stadsdelsvärdar, som inte ökat tryggheten. Satsa i stället på att behålla kaféet och den dagliga verksamheten i Geråshallen, skriver Alliansen, SDN Östra Göteborg.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik

Geråshallen, 8/12

Nyligen beslutade de rödgröna partierna i SDN Östra Göteborg att överföra verksamheten i Geråshallen i Bergsjön till Idrotts- och föreningsförvaltningen. Nu riskerar den så viktiga kaféverksamheten i hallen att gå förlorad. Vi från Alliansen i Östra Göteborg yrkade vid sammanträdet 28 november därför att just kafédelen fortsättningsvis ska drivas som daglig verksamhet. Vi håller med Håkan Lundqvist (K) (GP Debatt 8/12) om att detta är en viktig social mötesplats i anslutningen till motionsanläggningen.

Oklok prioritering

Anledningen till att överföringen av ansvaret för Geråshallen görs är att SDN Östra Göteborg brottas med ekonomiska underskott inom sektor Individ och familjesorg samt funktionshinder (IFO-FH). Vi menar att det är klokt att stadsdelen renodlar sina verksamheter till att fokusera på kärnuppdraget. Men samtidigt väljer de styrande rödgröna att satsa pengar på andra områden inom sektorn som inte är lagstadgad. Sedan två år tillbaka bedrivs en arbetsmarknadspolitisk åtgärd med stadsdelsvärdar. Det är personer utan utbildning som ska röra sig ute för att skapa trygghet. Hittills går det inte att se några resultat av detta arbete i form av ökad trygghet. Ändå väljer de rödgröna att prioritera detta.

Bör avvecklas

Vi är fullt medvetna om att SDN Östra Göteborg måste får ner kostnaderna inom IFO-FH. Vi menar därför att försöket med stadsdelsvärdar bör avvecklas. Detta är en mycket större besparing än vad kaféverksamheten i Geråshallen kan inbringa. Stadens resurser ska gå till de kärnuppgifter som göteborgarna kan förvänta sig att få för sina skattepengar.

Kalle Bäck (KD)

2:e vice ordförande SDN Östra Göteborg

Peter Mattiassson (M)

ledamot, SDN Östra Göteborg

Ewa Jablonska (L)

ledamot, SDN Östra Göteborg