Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En politiker ska inte använda härskartekniker mot en grupp som bidrar med synpunkter på exploateringen intill Härlanda tjärn i Björkekärr, skriver Lisa Loeb.

MP – varför förolämpa era egna väljare i Björkekärr?

Varför förolämpar byggnadsnämndens ordförande Emmali Jansson (MP) sina egna väljare? Vet hon inte att MP är det parti som fick flest röster i Björkekärr förra valet? skriver biologistudent Lisa Loeb.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Byggnadsnämndens ordförande Emmali Jansson (MP) förolämpar sina egna väljare I GP (30/8). I en nyhetsartikel kunde vi läsa om att politiker och boende är oense angående nya bostäder i Björkekärr. Emmali Jansson (MP) hävdar att det är beklämmande att Alliansen alltid lyssnar på resursstarka grupper i samhället. Hon sa också att ”Det är inte så att de som ropar högst får sin vilja igenom”.

Skjuter sig i foten

Hon skjuter sig själv i foten på flera sätt. Till att börja med så är hennes svar riktigt arrogant. En politiker ska inte använda härskartekniker mot en grupp som bidrar med synpunkter. Vi lever i en demokrati. Medborgare kan yttra sig och komma med kritik. Det är över 400 synpunkter i detta ärende som har skickats in till stadsbyggnadskontoret så det rör sig inte om några få högljudda röster.

Man kan också fråga sig hur bra koll Jansson har på politik i Göteborg. Vet hon att MP är det parti som fick flest röster i Björkekärr förra valet? Det är helt enkelt hennes egna väljare som hon dumförklarar och kränker.

Höga naturvärden

Hon nämner inget om att den nya skolan ska placeras precis vid Delsjöns naturreservat – ett område med riksintresse för friluftslivet. Det rör sig om höga naturvärden och en speciell biodiversitet. Inte undra på att många personer i det MP-starka Björkekärr har haft så många synpunkter på bygget.

Jansson hävdar också att liknande projekt i Bergsjön inte fått kritik. Liknande projekt? Finns det fler projekt av detta slag som gränsar till naturreservat? Man kan undra om nästa idé är att riva upp strandskyddet så vi även kan störa det marina ekosystemet.

Lisa Loeb

biologistudent, född och uppvuxen i Björkekärr