Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

MP - förminska inte Erdogans islamisering av Turkiet

Miljöpartiets språkrör berör kurderna bara i förbigående och ägnar inte en rad åt Turkiets pågående islamisering som Erdogan nu snabbt genomför. En islamisering som kommer att bli Europas ödesfråga, skriver Rebwar Hassan (MP).

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Rebwar Hassan (MP), landstingsledamot i Stockholm
Rebwar Hassan (MP), landstingsledamot i Stockholm

Replik

Turkiet och Erdogan, 2/8

Jag som sekulär kurd reagerar med bestörtning på den debattartikel om Turkiet och Erdogan som de båda språkrören Isabella Lövin (MP) och Gustav Frodolin (MP) författat, men blir inte ett dugg överraskad. Språkrören blandar tyvärr bort korten och kritiken mot Erdogan förminskas!

”EU:s röst för demokrati måste vara stark, tydlig och konsekvent. När demokratin i Europa är under press, måste EU stå upp för de grundläggande värden unionen vilar på. Det gäller när medielagar eller rättsstatens principer hotas av populistiska eller auktoritära krafter i länder inom EU. Och det måste gälla i EU:s samverkan med våra grannar”, skriver de båda språkrören.

Språkrören ogillar Marine le Pen, Donald Trump och Jimmie Åkesson och kopplar ihop dem med Erdogans ogärningar. I en artikel om just Erdogan – varför det? Vi vet alla vilket stort stöd Erdogan haft inom Miljöpartiet och minns den förre bostadsministern Mehmet Kaplans många kontakter med regimens män (obs! män).

Lång katalog av brott

Därefter ges i språkrörens artikel en lång katalog över vissa av Erdogan-regimens brott som vi kunnat läsa om i tidningarna och som sedan avslutas med:

”Förhoppningarna har funnits om en demokratisk utveckling där starkare rättsstat, en fungerande och respekterad fredsprocess med kurderna och mänskliga rättigheter för Turkiets alla invånare skulle vara steg på vägen mot Turkiet som en stabil demokrati som tar sin plats bland EU-länderna.”

Ovanligt blåögt

Det var nu väldigt många år sedan någon med inblick i den turkiska utvecklingen var så blåögd! Men det är ju möjligt att Mehmet Kaplan desinformerade partitoppen medan man stängde öronen när sanningen fördes fram.

Turkiet är ett land med stora ambitioner, inte bara regionala, där krossandet av kurderna bara är en konsekvens av folkmordet på armenierna – som Kaplan heller inte erkände. Språkrören berör alltså kurderna bara i förbigående och ägnar inte en rad åt Turkiets pågående islamisering som Erdogan nu snabbt genomför!

Den pågående islamiseringen kommer att bli Europas ödesfråga under 2010-talet och inte unionens eventuella utvidgning.

Rebwar Hassan (MP)

landstingsledamot i Stockholm