Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

MP behöver ny grön vision – utan islamism och identitetspolitik

Miljöpartiets gröna själ är bortkompromissad och ersatt med identitetspolitik. Partiet har också lämnat dörren vidöppen för islamistisk infiltration. Det som behövs nu är en ny grön vision som både partiets medlemmar och väljare kan anamma, skriver Rebwar Hassan (MP).

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Rebwar Hassan (MP)

Raset bland väljarna vill visst aldrig ta slut trots byte av kvinnligt språkrör och trots Gustav Fridolins gröna omstart. Grön ungdom lämnade i ett massavhopp för en tid sedan nätverket ”grön omstart” och de fyra oppositionella i riksdagsgruppen med Carl Schlyter i spetsen mobbas nu öppet. Miljöpartister är skakade och rädda.

De gröna frågorna borde dominera diskussionen, anses det i partiledningen och kompromisserna gör man bäst i att bara glömma. Men det kanske inte är så enkelt att vandra vidare till nya utmaningar när den gröna själen är bortkompromissad. Vi har alla kunnat följa hur andra europeiska gröna partier haft problem i flera val.

Nu senast ramlade de tyska miljöpartisterna rent av ur delstatsparlamentet i Mecklenburg-Vorpommern. Kanske har hela den gröna rörelsen kulminerat och är på återtåg.

Samtidigt kan man se de nationalistiska partiernas framgångar över hela kontinenten. Deras samlade glädje var tydlig när britterna valde Brexit. Förr om åren var de gröna partierna inte heller så glada över unionens överhöghet, okontrollerad frihandel, lönedumpning och gemensamt försvar. Detta gillas dock numera av de gröna och det straffar sig. EU uppvisar sådana tillkortakommanden att vanligt folk regerar medan de gröna tonat ner sin kritik.

De gröna har emellertid gjort ett annat och mycket större misstag, nämligen att anamma identitetspolitiken som, oavsett om tanken ursprungligen var god, har resulterat i massiv islamistisk, turkisk eller allmänt konservativ islamistisk infiltration i de gröna partierna.

Alla dessa år som jag innehaft uppdrag i Miljöpartiet i kommun, landsting och riksdag har jag mött medlemmar och väljare med gröna värderingar och gröna idéer. Ibland lite utopiska. Dessa gröna idealister upplever i dag en uppgivenhet och sorg över att Miljöpartiet hoppat i galen tunna och nu verkar närma sig Niagarafallet. De förstår inte alls varför MP inte verkar bry sig om dem som får sina bilar uppeldade eller varför hedersmord och sexövergrepp bortförklaras eller varför bara 1,5 procent av inbrotten klaras upp för att ta några exempel. De ser hur myndigheter tillåts misslyckas och de ser problem sopas under värdegrundsmattan. Hur kan sådant vara grönt?, undrar såklart många.

Infiltrerat tack vare identitetspolitiken

Jag är född muslim och har sett islamismen få breda ut sig i Europa med sin eviga konflikt med kvinnor, judar, homosexuella och muslimer med avvikande tro, för att inte tala om synen på avhoppare. Islam kan reformeras och kommer att reformeras eller självdö, kanske efter en större urladdning. Precis som IRA hade två grenar, en politisk och en väpnad, kan islams jihad föras med ord eller med vapen. Trots alla bestialiska dåd världen över ser vi inga massrallyn mot IS organiserade av de muslimska ledarna. I stället används moskéer tyvärr som rekryteringscentraler för IS-resor.

Genom identitetspolitiken, där mörk hudfärg och exotiskt utseende meriterar till förtroendeuppdrag, har islamister lyckats infiltrera ett vidöppet Miljöparti. Att inte skaka hand höll på att bli norm. Språkrören insåg uppenbarligen inte vad som fallerade med Memhet Kaplan och Yasri Khan i våras. Vad som hände före avslöjandena bör utredas ordentligt. Obehagliga uttalanden de senaste åren från olika islamister i MP tyder på en inre värdekollaps.

Hamnat i en svår situation

Nu har inte bara MP och Sverige och Europa hamnat i den svåra situationen att integrationen av migranterna bara kommer att accepteras av vanligt folk så länge man fortfarande tror att projektet är genomförbart och att dagens ”utmaningar” är ett övergående ont. Kanske räcker det med att de påstådda vinsterna uteblir eller att det hela bara tar för lång tid för att även SD och dess systerpartier ska framstå som politiskt lama alternativ inför väljarna.

Jag uppmanar därför Miljöpartiet att ge det svenska folket en ny vision där det gröna bygget inte innehåller parallellsamhällen och där medeltida värderingar inte har någon plats och där meriter och inte kön eller hudfärg avgör en människas möjligheter. Kommer man till Sverige duger det inte att drygt 60 procent hoppar av SFI, det duger inte att bluffa om ålder och det duger inte att kräva sin rätt men inte göra sin plikt.

Rebwar Hassan (MP)

landstingsledamot och gruppledare i Skärholmen