Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tystnadskulturen inom företaget Attendo är så utbredd att den i det närmsta är lag för våra medlemmar. Rädslan för repressalier är så stor att medlemmar ringer och gråter i ren förtvivlan, skriver Elpida Georgitsi, Sladjana Gustafsson och Therese Åberg. Bild: Privat
Tystnadskulturen inom företaget Attendo är så utbredd att den i det närmsta är lag för våra medlemmar. Rädslan för repressalier är så stor att medlemmar ringer och gråter i ren förtvivlan, skriver Elpida Georgitsi, Sladjana Gustafsson och Therese Åberg. Bild: Privat

Missförhållanden hos Attendo ingen nyhet för oss fackliga

Rapporteringen om vårdföretaget Attendo kring varningar och hot gentemot visselblåsare och miljonbonusar till chefer medan personalen går på knäna är inga nyheter. För oss i Kommunal Väst är de här sakerna snarare vardag, skriver Elpida Georgitsim Sladjana Gustafsson och Therese Åberg.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Tystnadskulturen inom företaget Attendo är så utbredd att den i det närmsta är lag för våra medlemmar. Rädslan för repressalier är så stor att medlemmar ringer och gråter i ren förtvivlan. Förtvivlan över risken att straffas för att man lyfter problem i arbetsmiljön, men även förtvivlan över att arbetsmiljön är så dålig att man inte vet hur man ska orka hålla i

När medlemmar hör av sig till facket och inte vågar uppge namn, eller ens arbetsplats, av rädsla, så är det dags för andra att också bli rädda. I förlängningen handlar detta inte bara om personalen hos Attendo, utan självklart även om våra äldre – de personalen vårdar och tar hand om – och om våra skattepengar.

En rad problem

Omsorgspersonalen hos Attendo har låga löner, få får möjligheten att arbeta heltid (men utnyttjas till max i deltidsanställningar), bemanningen är låg, och arbetsgivaren fyller inte tomma rader – exempelvis långtidssjukskrivningar och föräldraledighet. Det finns med andra ord många hål att stoppa vinstpengar i. Men i stället för att stärka sina verksamheter väljer Attendo att belöna sina chefer. Dessutom i samma inandning som man hotar skyddsombud som larmar om brister i arbetsmiljön. Det är minst sagt osmakligt.

En hållbar, trygg och säker arbetsmiljö är grundläggande i alla verksamheter. Den ska alltid ligga högt på arbetsgivarens prioriteringslista. Personal som larmar om missförhållanden i en verksamhet ska inte varnas. De ska uppmuntras och hyllas för att de hjälper arbetsgivaren att bli bättre.

Ombud i Kommunal Väst ser dock något helt annat. Och listan kan göras lång. Det handlar om allt ifrån mobbning och utfrysning, till förflyttningar, och kommentarer som ”Det är det som gäller här – du kan byta jobb”, när personal larmar. Det är så verkligheten ser ut. Obekväma anställda bestraffas.

Krävs förändring

Attendo bör ta sig en allvarlig funderare över vilka signaler de skickar till sina anställda när de behandlar visselblåsare på det sätt de gjort. Koncernchefens ursäkt till Stine Christopherson är fin, men det krävs mycket mer för att vi ska tro på att Attendo vill förändra situationen på riktigt. Ingen ska någonsin behöva vara rädd för att larma om missförhållanden på sin arbetsplats.

Attendo å sin sida bör lära av sina misstag, så att framtida ursäkter blir onödiga, och tystnadskulturen byts ut emot en öppen dialog mellan arbetsgivare och anställda.

Beslutsfattare måste ta sitt ansvar och se till att våra skattepengar hamnar ute i verksamheterna i första hand, och i chefernas fickor i sista hand. Attendo å sin sida bör lära av sina misstag, så att framtida ursäkter blir onödiga, och tystnadskulturen byts ut emot en öppen dialog mellan arbetsgivare och anställda.

Sladjana Gustafsson, avdelningsordförande, Kommunal Väst

Elpida Georgitsi, regionalt fackligt ombud, Kommunal Väst

Therese Åberg, regionalt skyddsombud, Kommunal Väst