Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Metoo även för funktionsnedsatta

Elisabeth Ljungström, Bräcke diakoni, påstår att funktionsnedsatta saknar en röst i flödet av metoo-upprop. Det stämmer inte, det finns en sådan grupp under hashtagen #slutvillkorat, skriver Denise Cresso-Nydén.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik

Metoo, 28/12

Den 28 december 2017 skriver Elisabeth Ljungström, Bräcke diakoni: ”Några som sällan får sina röster hörda, trots att de lätt faller offer för övergrepp är flickor och pojkar med funktionsnedsättning. En grupp som borde inkluderas i Metoo-uppropen”. ” I flödet av alla Metoo-upprop saknas deras röster. Detta är en grupp som aldrig kommer kunna organisera sig och göra sina röster hörda som andra.”

Vi, den undertecknande gruppen, har startat en metoo-hashtag, #slutvillkorat, för kvinnor med funktionsnedsättning/normbrytande funktionalitet. Vi samlar in berättelser och alla är välkomna, på Facebook eller genom att kontakta oss via e-post: [email protected]

För den som inte finns på Facebook går det bra att mejla sin historia till ovanstående mejladress.

Det finns också en nystartad hemsida: www.slutvillkorat.nu

Där kommer så småningom alla berättelser att finnas, både de öppna och de som är anonymiserade. Vi som finns i gruppen har alla en funktionsnedsättning/normbrytande funktionalitet.

Denise Cresso-Nydén

föreläsare och utbildare