Våra lärare är inte mindre behöriga för att de är internationellt utbildade och examinerade. 85 procent av IES lärare är behöriga vilket kan jämföras med den nationella siffran på 78 procent. Få skulle ifrågasätta till exempel Volvos ingenjörers förmågor beroende på deras ursprung. Därför är det beklämmande att debattörerna hänfaller till den typen av retorik, skriver debattören.
Våra lärare är inte mindre behöriga för att de är internationellt utbildade och examinerade. 85 procent av IES lärare är behöriga vilket kan jämföras med den nationella siffran på 78 procent. Få skulle ifrågasätta till exempel Volvos ingenjörers förmågor beroende på deras ursprung. Därför är det beklämmande att debattörerna hänfaller till den typen av retorik, skriver debattören. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Lögn att Engelska skolan har färre behöriga lärare

Engelska skolan anklagas återigen för något som vi inte är. Det fria skolvalet gör det möjligt för föräldrar att välja skola. IES väljer inte sina elever utan de väljer oss. Det stämmer heller inte att vi har färre behöriga lärare, skriver Jörgen Stenquist, VD Engelska skolan.

ANNONS

Replik

22/10 Stoppa Engelska skolans etablering i Stenkullen

Internationella Engelska Skolan (IES) startades 1993 för att förbättra undervisningen i Sverige. IES bygger fortfarande på samma övertygelser som då; En trygg och ordnad skolmiljö där lärare kan undervisa och elever lära sig. Att behärska engelska. Höga akademiska förväntningar och ambitioner. Vi arbetar målmedvetet för att samtliga elever, oavsett bakgrund ska bli ansvarstagande medborgare med självförtroende och ambition att använda sin begåvning.

IES etablerar sig bara i kommuner som vill och efterfrågar det. Där vi kan vara en del av lösningen och bli en partner för att lösa de behov som kommunen står inför både avseende mångfald, kvalitet och fler skolplatser för att nämna några exempel.

ANNONS

Landets bästa

IES skolor är bland landets bästa avseende kvalitet. Nyligen fastslog oberoende skolforskare att “Internationella Engelska Skolan håller högre kvalitet än andra skolor, när vi jämför förädlingsvärden från nationella prov i årskurs 9. IES är bättre än kommunala skolor i engelska, matematik och svenska.” Våra skolor fokuserar på sitt uppdrag, sina elever och personal.

Våra lärare är inte mindre behöriga för att de är internationellt utbildade och examinerade. 85 procent av IES lärare är behöriga vilket kan jämföras med den nationella siffran på 78 procent. Få skulle ifrågasätta till exempel Volvos ingenjörers förmågor beroende på deras ursprung. Därför är det beklämmande att debattörerna hänfaller till den typen av retorik.

Det fria skolvalet gör det möjligt för föräldrar att välja skola. IES väljer inte sina elever utan de väljer oss. Många väljer att resa långt för att gå i en av våra skolor. Det bidrar till att bryta boendesegregationen. Vi finns för alla elever oavsett bakgrund och är stolta över våra elevers mångfald.

Skola för alla

Så med detta sagt är det upprörande att anklagas för att vara något vi inte är. Vi en skola för alla elever och föräldrar som tilltalas av vad vi gör. Det är okej att känna att det inte passar eller att man inte tycker mångfald och valfrihet är eftersträvansvärt. Men att upprepa lögner gör dem inte till sanningar.

ANNONS

Jörgen Stenquist, vice VD Internationella Engelska Skolan

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS