Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tomas Berndtsson, utbildningsdirektör, Göteborgs stad, utbildningsförvaltningen

Läs om våra skolors resultat i vår årsrapport!

Att påstå att vi försöker justera eller mörka varje enskild skolas resultat är både anmärkningsvärt och felaktigt, skriver Tomas Berndtsson, utbildningsförvaltningen Göteborgs stad.

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Replik

Vinst och förlust i välfärden, 19/12

Nima Sanandaji och Christian Ekström skriver i en debattartikel att de kommunala gymnasieskolorna i Göteborg visar ett nollresultat och döljer verkliga resultat från insyn. Detta stämmer inte. Vår årsrapport är offentlig och tillgänglig för alla som vill fördjupa sig i våra skolors ekonomi. Det hade varit önskvärt att debattörerna hade tagit del av denna information i stället för att anklaga våra tjänstemän för att justera resultat.

Varje skolas resultat redovisas

I årsredovisningen för Utbildningsförvaltningen 2016 redovisas vilket resultat varje enskild kommunal gymnasieskola har. Där framgår att ingen av skolorna visar ett nollresultat som påstås i debattartikeln. Resultaten varierar mellan skolorna och det finns både plus- och minusresultat. Totalt, på förvaltningsnivå, visar Utbildningsförvaltningen ett plusresultat för 2016.

Varje skolas ekonomi är väl känd för såväl politiker, tjänstemän och skolledare inom vår verksamhet. Vi gör månadsavstämningar på skolnivå och avstämningar regelbundet på programnivå.

Att påstå att vi försöker justera eller mörka varje enskild skolas resultat är därför både anmärkningsvärt och felaktigt.

Tomas Berndtsson

utbildningsdirektör

Göteborgs stad, utbildningsförvaltningen