Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Saida Hussein (S) ledamot i kommunfullmäktige i Göteborg

Kameror löser inte problemen i Biskopsgården

Biskopsgården behöver inte dygnet runt-övervakning. Biskopsgården behöver angripa sociala klyftor och regeringen behöver skärpa vapenlagarna, skriver Saida Hussein (S).

Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.

Politik borde handla om hopp och förändringar och inte bara charmiga ormar som ”tämjer bestar.” Oftast är det för mycket prat och för många motioner från de olika partierna men för lite verkstad på sammanträdena. Kom i stället med ett gemensamma lösningar!

Verkningslösa

Biskopsgården behöver inte dygnet runt-övervakning. Biskopsgården behöver angripa sociala klyftor och lagändringar. Kameraövervakning dygnet runt är ingen lösning. Jag är så förbannad och får huvudvärk eftersom det redan fanns en kamera utanför lägenheten där 8-åringen Yusuf Warsame sprängdes ihjäl av en handgranat i augusti. Trots kamera har inte polisen någon misstänkt!

Folket i Biskopsgården är vanliga och hederliga göteborgare. Visst finns det stora utmaningar i form av arbetslöshet och låg utbildning, men det finns även ett klassperspektiv i detta som gör mig så upprörd. Hade det varit i Hovås eller Örgryte som det kastats handgranater eller skjutits med automatvapen hade ingen kommit på tanken att de akuta problemen är mindre viktiga än bakomliggande sociala orsaker. Men människor i förorterna ska bara ge sig till tåls med långsiktiga sociala insatser.

Bort med vapnen

Anders Ygeman (S), det är dags att skärpa vapenlagarna och få bort vapnen från gatorna.

De som får känna på konsekvensen av min tystnad och min bekvämlighet är i slutändan de som bor i Biskopsgården och förorterna. De som lever i utsatthet, är fattiga och arbetslösa och de bor alla i socialt utsatta områden.

Varför öppnar man inte en polisstation på torget i stället för kameraövervakning?

Varför satsar vi inte resurser på en folkhögskola på Friskväderstorget så att våra vuxna ungdomar kan få läsa upp sina betyg?

Jag ser hur vi allt mer närmar oss den amerikanska kulturen inom politiken, där både politiker och medborgare hellre ägnar sig åt pajkastning och lägger energi på att vara bra i talarstolen än att faktiskt presentera lösningar och utbyta idéer över partigränserna.

Självklart har alla vuxna och politikerna ett ansvar för hur samhället ser ut. Men komplexa samhällsproblem löses inte enbart med ”föräldraansvar”, inte heller med tandlösa politiska förslag. Gå samman över partigränserna hitta en gemensam lösning!

Saida Hussein (S)

ledamot i kommunfullmäktige i Göteborg